Connect with us

Kurateret

Svensk fællesfront mod ad blockere

20 svenske medier, der tilsammen sidder på 90 procent af af trafikken på svenske mediesites, vil blokere brugere med ad blockere.

Udgivet

den

Svensk fællesfront mod ad blockere
LÆS DEN FORDI

Ad blockere – software, der blokerer annoncer – er en kæmpe trussel mod mediernes økonomi.

HANDLER OM

20 svenske medier, der tilsammen sidder på 90 procent af af trafikken på svenske mediesites er gået sammen om en fælles aktion mod det stigende antale brugere, der anvender ad blockere. Medierne vil derfor i august blokere de 30 procent svenskere, der har installeret ad blockere. Når de klikker ind på de 20 sites, vil de blive mødt med krav om enten at afinstallere deres ad blockere, betale et mindre beløb eller i nogle tilfælde modtage indhold af dårligere teknisk kvalitet.

En ekspert forklarer, at den fælles aktion er mulig i Sverige fordi det er lille mediemarked, hvor alle kender hinanden. Derfor er det muligt, lyder forklaringen, der følges op med en påstand om, at det også ville være muligt i Danmark – så den lader vi lige stå.

Ifølge den seneste undersøgelse af udbredelsen af ad blockere i Danmark, har 31 procent af danskerne installeret ad blockere (DR Medieudviklingen 2015)

LÆS HER

Digiday

Læs også