Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Stine Thorsgaard Kjær

“Der er et oplevet troværdigheds-gab mellem minoritetsunge og konventionelle danske medier. Minoritetsunge føler sig sjældent mødt og spejlet, da vi har meget få journalister med deres baggrund, og vi har som redaktioner derfor mange blinde vinkler, der kommer til udtryk i blandt andet vores prioriteringer og formidling.”

Udgivet

den

Fire minutter med Stine Thorsgaard Kjær

Kasper Lindskow sendte i sidste uge stafetten videre til Stine Thorsgaard Kjær med disse ord:

Jeg vil gerne sende stafetten videre Stine Thorsgaard Kjær, der arbejder med redaktionel innovation hos TV2 Østjylland og blandt andet har spændende AI projekter i gang. Hun er meget spændende at høre fra, fordi hun gennem flere år har bidraget til innovationen i det danske mediebillede i det hele taget og lige nu viser, at også regionale medier sagtens kan være på den nyeste AI teknologi.

Din stilling og arbejdsplads: Jeg er leder for innovation og udvikling på TV2 Østjylland. Konkret betyder det, at jeg arbejder med TV2 ØJ’s overordnede strategi, vores implementering og udvikling af AI, den strategiske udvikling af podcasts i samspil med vores journalistik samt ikke mindst, så leder jeg vores redaktionelle lab, ’Xor’, som laver indhold til og med minoritetsunge. 

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden? 

Gennem mit arbejde med Xor har jeg erfaret, at der er et oplevet troværdigheds-gab mellem minoritetsunge og konventionelle danske medier. Minoritetsunge føler sig sjældent mødt og spejlet, da vi har meget få journalister med deres baggrund, og vi har som redaktioner derfor mange blinde vinkler, der kommer til udtryk i blandt andet vores prioriteringer og formidling.

Det betyder, at minoritetsunge søger mod sociale medier og influencere samt internationale medier, fordi de oplever det som mere troværdigt. Det er et stort problem, som jeg mener vi i Danmark skal tage dybt seriøst.

Man kan f.eks. meget tydeligt se det lige nu i Israel-Hamas konflikten, hvor meget få minoritetsunge stoler på danske mediers nyhedsformidling. Så hvordan etablerer vi både relevans, tillid og troværdighed til den målgruppe? Det er blandt andet det store spørgsmål Xor forsøger at komme med et bud på.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?  

Der er flere ting, der giver mig håb. Indenfor diversitetsdagsordenen glæder jeg mig til at følge DR’s nye talenthold, og jeg håber specielt at Laila Karim og Muhamed Hussein får lov til at bruge deres perspektiv og baggrund aktivt. Vi har brug for talenter som dem i vores branche.

Desuden er det fedt at se, at Podimo som platform tør tage store chancer med deres indholdsproduktion både blandt medvirkende og i tilrettelæggelsen. 

Og så synes det er visionært, at flere TV2 regioner arbejder seriøst med udvikling både hvad angår AI og indhold, for jeg tror nu engang på, at det nære og lokale er vigtigt for folk – også unge. 

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes? 

Jeg synes, vi skal lytte noget mere. Turde stille oprigtige, nysgerrige spørgsmål om os selv, selvom svarerne kan udfordre den måde, vi ser verden og vores branche på. Og ud fra de svar vi får i befolkningen, så skal vi turde se på, hvad vi holder fast på, og hvad vi er villige til at ændre og tilpasse os. 

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher? 

Jeg synes, vi kan lære meget af organisering og projektarbejde af andre brancher. Jeg kommer jo selv som kaospilot med en strategisk designprofil og synes sagtens, at vi kan arbejde mere lean og arbejde mere aktivt med designtænkning også i den redaktionelle proces. Hvordan tester vi? Hvordan bygger vi mock-ups af ideer? Hvordan laver vi diverse projekt/arbejdsgrupper på tværs af arbejdsområder? 

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge? 

Jeg vil faktisk rigtig gerne sende stafetten videre til Mellissa Hussein. Mellissa er vært på podcasten ’Søstre’ på Podimo. Hun formår at bruge sin erfarede baggrund til at skabe tryghed blandt kilderne og til at stille spørgsmål, som de fleste andre ikke vil kunne stille. Og så er jeg utrolig inspireret af, at hun faktisk insisterer på at rette mikrofonen mod dem, som sjældent får taletid i offentligheden. Jeg gad godt, at flere etablerede mediehuse ville tage folk som Mellissa ind.  

Læs også