Connect with us

Medietrends nyhedsbreve

Dansk mediehus indfører klippekort

• Teknologiens Mediehus indfører klippekort til abonnenterne
• Bergens Tidende runder 50.000 digitale abonnenter
• Berlingske vil tage 100 kr. for oplæste artikler
• Tidligere Altinget-redaktør åbner nyt medie
• B.T. åbner redaktioner i landets fire største byer

Udgivet

den

Jeg vil vide (næsten) alt om dig 🤓

Velkommen til Medietrends nyhedsarkiv. Hvis du ønsker at få friske nyhedsbreve kan du gratis tilmelde dig det ugentlige nyhedsbrev ved at klikke HER

Godmorgen

Som du om et øjeblik vil konstatere, er næsten hele dette nyhedsbrev domineret af solide begivenheder i den danske mediebiks.

Nye medier popper op, andre finder på nye, innovative betalingsklippekort, nogle bliver fyret fra deres topposter og andre træder til.

Der er nok at se til, så i denne uge springer vi den lange falbelade over og går direkte til de mange nyheder.

God læselyst

Jan


⇓ 1

Teknologiens Mediehus indfører klippekort til abonnenterne

Klippekort til journalistik efterspørges ofte fra mediebrugerne og det gælder også abonnenterne i Teknologiens Mediehus. Derfor har de nu indført et klippekort med seks månedlige klip til at gå på opdagelse i de 10 betalings nicher.

Den form for shortcuts af betalingsvægge ville få mange til at frygte kannibalisering. Men Teknologiens Mediehus ser mere klippekortet som en måde at spotte potentielle nye abonnenter på.

Hvis man bruger alle sine klip hver måned på et bestemt PRO-site, så er man nok i markedet for et PRO-abonnement,” siger udviklingsdirektør Mette Vindfeld Rosendahl.

Hun forestiller sig også, at mediehuset på et tidspunkt vil begynde at opfatte klippene som en slags intern valuta, som brugerne kan optjene flere af ved for eksempel at deltage i events eller lignende.

Læs hele historien

www.medietrends.dk

⇓ 2

Bergens Tidende runder 50.000 digitale abonnenter

Der bor kun godt 250.000 i Bergen Fylke. Alligevel har den lokale Schibsted-avis Bergens Tidende netop solgt digitalt abonnement nummer 50.000.

Oven i dem skal lægges 35.000 printabonnementer.

Forklaringen? Ingen anden end hvad en hvilken som helst chefredaktør ville sige. Troværdig og relevant journalistik.

Tager man et spadestik dybere gemmer der sig dog en tydelig digital strategi:

  • Betalingsvæggen er så hård, at enhver konstant mærker forskel på om man er betalende eller gratist. Det tvinger læserne ind og fastholder dem.
  • Brugerfokus gennemsyrer alle faser i Schibsteds arbejde.
  • Personalisering sørger for at hver eneste abonnent får tilbudt det mest relevant tænkelige indhold.

Med til historien hører endda, at Bergens billigste abonnement koster 229 nkr svarende til 165 dkr. Det abonnement giver adgang til to personer. Den første måned fås det dog for 1 nkr.

kampanje.com

⇓ 3

Berlingske vil tage 100 kr. for oplæste artikler

Berlingske indfører nu (robot)oplæste artikler for deres digital plus-abonnenter. Det er dem, der betaler 199kr. måneden i stedet for 99 kr, som er prisen for et grundabonnement.

Digital Plus-abonnenterne får ud over de oplæste artikler også adgang til e-avis.

abonnement.berlingske.dk

Classifieds

  • Eksklusiv rabat for Medietrends-læsere: Bliv en del af holdet, når ekspert i sociale medier Nadia Nikolajeva inviterer til forløbet “Masterclass i Power på LinkedIn”. Forløbet er fleksibelt, skræddersyet ud fra deltagernes behov og foregår online med opstart 6. oktober. Du får 30 procent rabat, hvis du slår til senest 17. september. (Normalpris 8.500 + moms) Brug rabatkoden MEDIETRENDS30. Klik her
  • Festival for nye medier 28. oktober: Foreningen Nye Medier afholder for femte år i træk den populære 1-dags festival. I år er temaet nye tendenser og muligheder fremprovokeret af pandemien. Læs mere
  • Kom gratis med på masterclass. De næste 10 dage, kan du tilmelde dig Medietrends netværk for nyhedsbreve og få den første måned gratis. Derefter vælger du selv om du vil fortsætte. I den gratis periode når du at få to faglige nyhedsbreve om nyhedsbreve og adgang til masterclass med Joseph Lichterman fra The Lenfest Institute i USA og Tav Klitgaard fra Zetland – sådan får du brugerne til at hjælpe med at skaffe nye brugere. Læs mere

Classifieds er et nyt eksperimenterende annonceformat/opslagstavle. Tanken er at give mulighed for billig eksponering til alle, der er interesseret i at komme ud til nyhedsbrevets pt 2.800 læsere.

Skriv gerne og fortæl om du kunne være interesseret i at bruge formatet nu eller senere. Prisen bliver 800 kr. (+ moms) – hvis altså formatet bliver permanent.

⇓ 4

Tidligere Altinget-redaktør åbner nyt medie

Impact Insider er navnet på et nyt medie, der skal fokusere på de samfundsprojekter erhvervsliv og organisationer sætter i værk. Eller som initiativtageren Carsten Terp Beck-Nilsson skriver i et Facebook opslag:

“Hvad får vi for de penge, vi investerer i at løse samfundsproblemer?”

Carsten Terp Beck-Nilsson er tidligere redaktør og stifter af Altingets nicheportal Civilsamfundet, som han forlod tidligere på året. Impact Insider har fået støtte fra Oak Foundation Denmark og Bikubenfonden til det første år.

www.impactinsider.dk

⇓ 5

B.T. åbner redaktioner i landets fire største byer

B.T. har i dyb tavshed haft travlt med at hyre folk til fire nye byredaktioner i landets fire største byer. Derfor kunne de tirsdag slå dørene op til fire nye redaktioner med hver sin redaktør og syv reportere i Odense, Aarhus, Aalborg og København.

De skal hver dag levere målrettet journalistik til de læsere, der angiver, at de hører til den ene eller anden af de fire byer.

www.bt.dk

⇓ 6

Kursussæsonen er igang og det er nu, du skal tilmelde dig

Knæk koden til det stærke nyhedsbrev

Mange indbakker er tæt på at drukne i nyhedsbreve, og derfor skal vi stå på tæer for at skrive mails, der bliver elsket, åbnet og læst. Dette intensive og inspirerende kursus giver dig en professionel og faglig forståelse for opgaven. Du kommer til at lære af de bedste eksperter i DK, Holland og USA

pro.medietrends.dk

Lær nye formater fra Wall Street Journal

I slutningen af september kan du bruge to dage på at skærpe din forståelse af brugerengagement, når Wall Street Journals redaktør for nye formater Cory Schouten gæster København.

Det bliver en spændende og eksklusiv workshop, hvor vi stiller skarpt på, hvordan nyhedsbreve, chatbots, pushnotifikationer, sms, kalenderbeskeder og andre nye formater både tiltrækker og især fastholder abonnenterne på Wall Street Journal.

Der er begrænset antal pladser på denne workshop, så tilmeld dig asap

pro.medietrends.dk

Lær podcast af de bedste

Få opskriften på den originale ide og populære podcast. Tre dages grundkursus og personlig sparring fra to af Danmarks bedste lydfolk, Tor Arnbjørn og Dorte Palle, gør dig til en stærk og spændende podcaster. Tdiligere kursister har givet de tre dage topkarakterer og oplevet at blive løftet markant.

pro.medietrends.dk

Explainer videos, explained – ekstra kursus

Workshop: Lær hvordan Vox producerer deres berømte explainer videoer, der har millionpublikum på Youtube og Netflix. På 3 dage giver seniorproducer Liz Scheltens dig alle Voxs værktøjer, strategier og staldtricks til explainer video. Intense dage for alle med lyst til forklarende journalistik.

pro.medietrends.dk

CrowdTangle – bliv fortrolig med et af de stærkeste journalistiske værktøjer

På en effektiv og inspirerende dag får du styr på CrowdTangle, der er et kraftfuldt, gratis multiværktøj, som bruges verden over til at løfte journalisters arbejde og mediers redaktionelle flows og strategier. Du bliver bedre til at finde solohistorier, cases og tendenser på de sociale medier

pro.medietrends.dk

Mød magten

Dette kursus er for dig, der vil møde og forstå den moderne magt. I løbet af fire dage kommer du godt rundt på Christiansborgs gange og besøger også topministre, tænketanke, organisationer og partier. Troels Mylenberg (TV2) og Jan Birkemose (Medietrends) er dine guider i magtens indercirkler.

pro.medietrends.dk

Signup – netværk for nyhedsbreve

Signup er Medietrends nye netværk for dig, der arbejder med nyhedsbreve og som vil skabe endnu bedre resultater. 5 årlige digitale masterclasses og månedlige nyhedsbreve

pro.medietrends.dk

⇓7

Spar 1500 kroner på dit nyhedsbrevs-upgrade

Medietrends har to seriøse nyhedsbrevsaktiviteter, som frem til i dag har levet næsten isoleret fra hinanden.

💡 Et fysisk 2-dages kursus om nyhedsbreve med gæstelærere fra ind- og udland.

💡 Et online netværk med fem årlige masterclasses og månedlige nyhedsbreve om nyhedsbreve.

Netværk og kursus taler til de samme mennesker og nu skal der nu være en tættere relation.

Det betyder, at kursisterne på kurset automatisk, og uden at det koster dem noget, får et års medlemskab af netværket.

Og tilsvarende får medlemmer af netværket rabat svarende til et års medlemskab, hvis de ønsker at komme med på kurset.

Kort sagt – alle sparer 1.500 kroner.

Det var alt for denne gang – jeg er tilbage igen i næste uge

Jan

Læs også