Connect with us

Original

Nyt borgerligt, klassisk liberalt medie er i støbeskeen

Politik, etik og kultur bliver omdrejningspunkterne i Civil.dk, der går i luften til sommer med afsæt i et borgerligt, konservativt klassisk liberalt ståsted.

Udgivet

den

Nyt borgerligt, klassisk liberalt medie er i støbeskeen

Hvis det går efter planen får Danmark et nyt samfundsmedie den 1. juli. Navnet er civil.dk og ifølge en af stifterne, den borgerlige debattør Kasper Støvring, bliver der ikke tale om et ordinært politisk neutralt medie.

“Ideen er at lave et nyt borgerligt – konservativt og klassisk liberalt – medie, der fungerer på nettet og gør brug af både tekst, lyd og video. Vi spænder bredt, stof- og emnemæssigt, men med fokus på politik, etik og kultur,” skriver Kasper Støvring i en mail.

Civil.dk har netop fået bevilget 1,5 millioner kroner i etableringsstøtte fra Kulturstyrelsens Innovationsfond. Støtten er tildelt den udlændingepolitiske tænketank Unitos, men ifølge Kasper Støvring vil det nye medie og Unitos komme til at fungere uafhængigt af hinanden med forskellige medarbejdere og bestyrelse.

Hvem der skal stå i spidsen for Civil vil eller kan Støvring ikke komme ind på endnu. At det er ham, der p.t. udtaler sig skyldes, at han var bestyrelsesformand for Unitos, da ansøgningen blev indsendt til Kulturstyrelsen.

Ifølge DK Hostmaster, der administerer danske domæner, er domænet civil.dk ejet af Lasse Birk Olesen, der også er kendt i det liberale politiske miljø omkring blandt andet den liberale tænketank Cepos.

Selvom det er en personkreds med tilknytning til Unitos, der står bag det nye medie, og det er Unitos, der har fået pengene, skal Civil ikke begrænse sig til kun at beskæftige sig med integration.

“Vi vil ikke kun fokusere på indvandringsrelaterede emner, selv om det bliver et af emnerne, og de undersøgelser, der laves i Unitos-regi, kan også bringes på Civil.dk (på lige fod med andre medier),” skriver Støvring.

Hvordan Civil skal tjene penge, kan Kasper Støvring ikke fortælle om på nuværende tidspunkt, men han oplyser, at de påtænker at etablere Civil som et “anpartsselskab, der er attraktivt for investorer.”

“Vi har store forventninger til mediet og glæder os meget til at kunne fortælle mere om Civil.dk, når vi har det på plads,” slutter Kasper Støvring.

Læs også