Connect with us

Medietrends nyhedsbreve

Har du styr på dit Urgency Index?

• URGENCY INDEX er dit nye kompas
• Fortrolige interne dokumenter fra danske medier flyder frit på nettet
• Lars Seier Christensen lancerer Ted Talk for amatører
• DMJX overvejer at gøre klassisk optagelsesprøve digital
• Mediekryds hitter
• Messenger lancerer Zoom-kopi
• Jysk Fynske Medier udsender publicistisk regnskab

Udgivet

den

Jeg vil vide (næsten) alt om dig 🤓

Velkommen til Medietrends nyhedsarkiv. Hvis du ønsker at få friske nyhedsbreve kan du gratis tilmelde dig det ugentlige nyhedsbrev ved at klikke HER

Godmorgen

Der kan skrives langt eller kort om Urgency Index, men hvis vi nøjes med den korte version, så er det et hierarki over de vigtigste udfordringer, som du står med lige nu.

Hvilke temaer skal du prioritere højst? Ikke fordi de står øverst på andres dagsordener eller giver de vildeste overskrifter, men fordi de er de vigtigste for dig eller dit publikum – uanset om nogen laver nyheder på dem eller ej.

Indexet er udtænkt af journalistprofessor Jay Rosen og uagtet, at det ikke er rocket science, så er jeg ret begejstret. Jeg tror, at det kan bruges som et dagligt styreredskab, der hjælper journalistikken til at skabe større værdi.

Læs min artikel om Urgency Index, hvor jeg folder ideen ud og inviterer dig til at bidrage til Medietrends eget Urgency Index.

God torsdag

Jan


1. URGENCY INDEX er dit nye kompas

Sådan laver du dit eget Urgency Index og sådan hjælper du med at prioritere Medietrends nye Urgency Index

2. Fortrolige interne dokumenter fra danske medier flyder frit på nettet

VIGTIGT!

Et sikkerhedshul i det populære planlægningværktøj Trello gør det muligt at google interne – og måske fortrolige – dokumenter.

Med to klik fandt Medietrends blandt andet stærkt personfølsomme brugerdata om flere end 18.000 brugere af Ekstra Bladets onlinecasino.

Læs hvordan hullet opstår og hvordan du let tjekker om du har et problem og hvordan det løses

3. Lars Seier Christensen lancerer Ted Talk for amatører

Denne rubrik er faktisk positivt ment, for det er en spændende platform Lars Seier Christensen har brugt sin hjemmetid under coronaen til at udvikle. Platformen hedder ‘SpeakerBee’ og er et mødested for mennesker, der har lyst til at holde et online-foredrag eller en tale om noget, de brænder for.

Indtil videre er projektet mest for sjovt, og Lars Seier Christensen erkender også, at der slet ikke er nogen forretningsmodel pt. Egentligt ret opløftende, at det også kan ske for ham.

4. DMJX overvejer at gøre klassisk optagelsesprøve digital

Lørdag var over 900 ansøgere til virtuel optagelsesprøve på DMJX. Det gik så godt, at skolen overvejer, om testen altid skal være digital

Gif fra Facebook

5. Messenger lancerer Zoom-kopi

I løbet af de næste uger bliver Messenger Rooms rullet ud og det ligner en hård konkurrent til Zooms og Microsoft Teams.

I Messenger Rooms kan op til 50 personer mødes og det er ikke et krav, at de har en Facebook-profil. Til modsætning fra Zooms gratis-version, er der ingen tidsbegrænsning på videokonferencerne.

6. Jysk Fynske Medier udsender publicistisk regnskab

Hvordan gik det med journalistikken i 2019? Sammen med den traditionelle årsrapport udgiver Jysk Fynske Medier også sit publicistiske regnskab, som er redaktionens egen vurdering af, hvordan det gik med journalistikken.

Mediekryds hitter

Der er to ting, man skal sætte penge i under coronakrisen. Strikkegarn og kryds og tværs. Derfor kastede Medietrends sig ud i kryds og tværs for to uger siden og nu er onlineværktøjet blevet oversat til dansk, så brugervenligheden er lidt bedre.

Indtil videre kommer der en ny mediekryds hver fredag ved frokosttid.

Her er de rigtige svar til sidste fredags mediekryds.

Du kan også lukke øjnene for svarene nedenfor og istedet klikke her hvis du vil prøve den.

Tak for at du læste med hele vejen her til

Jan

Støt Medietrends med det der svarer til en halvdyr kop kaffe

Læs også