Connect with us

Medieøkonomi

Økonomien vakler under POV

Point of View mangler 60.000 kroner om måneden. Det får redaktionen til at indføre annoncer og gå på jagt efter flere abonnenter

Udgivet

den

Økonomien vakler under POV
Foto: Pixabay

Medarbejderejede Point of View International – i daglig tale POV – mangler cirka 60.000 kroner om måneden for at komme i økonomisk balance. Derfor har POV i denne uge indført annoncer og her til morgen lægger redaktionen kortene på bordet i et åbent brev om den økonomiske situation.

Lige nu koster det cirka 100.000 kroner at drive POV om måneden. Det dækker udgifter og løn til en minimal redaktion, drift af hjemmeside og diverse udgifter. Alle skribenter skriver ulønnede.

På indtægtssiden er der 600 læsere, der frivilligt støtter POV med et månedligt beløb på mellem 25, 50 og 100 kroner. Det giver cirka 15.000 kroner om måneden. Ud over det, er der lidt indtægter fra donationer, native ads, debatarrangementer og lignende.

I 2019 har POV desuden overlevet på indtægterne fra en vellykket crowdfundingkampagne i 2018, der udløste over 350.000 kroner samt et engangsbeløb på 720.000 kroner til udvikling af POV fra Kulturstyrelsen (innovationsstøtte).

De penge er foreløbigt blevet brugt til at udvikle POV redaktionelt, så de udover kernen af analyser, anmeldelser, essays, debatindlæg og redigeret borgerjournalistik også har lanceret et erhvervsområde, en weekendudgave og en daglig nyhedsorientering.

Bottomline er dog, at kassen nu er tom og annoncerne, som POV ellers hidtil ikke har ønsket, er første skridt i et forsøg på at skabe en bæredygtig økonomi. Men som alle ved, er annonceindtægter på mindre medier ikke nogen guldrandet forretning og POV håber derfor, at deres økonomiske nødråb, kan lokke flere af de faste læsere til at støtte med et fast månedligt beløb.

Chefredaktør Annegrethe Rasmussen skriver, at hvis 2500 vælger at støtte med et månedligt beløb vil det sikre POV en stabil økonomi. Overfor Medietrends uddyber hun, at det svarer til, at cirka fem procent af læserne støtter.

Den aktuelle krise taget i betragtning vil hun ikke udelukke, at POV vil gentage en crowdfundingkanpagne ligesom i 2018. Men håbet er, at økonomien kan hvile på månedlige støttebidrag fra læserne.

Trods krisen er Annegrethe Rasmussen dog fortsat optimistisk på POVs vegne.

“Når du spørger mig, hvad der er realistisk, må jeg sige, at POV aldrig har set realistisk ud på papiret og mange har spået vores død, men på trods af, at vi startede med nul kroner og ingen mediestøtte eller investorer – og tre ugers forberedelse – så findes vi i dag på næsten fjerde år som et medie, der har produceret nye artikler, journalistik, analyser og kvalificeret debat hver eneste dag,” siger Annegrethe Rasmussen og fortsætter:

“Det er i sig selv en bedrift, og noget, der burde glæde alle, som ønsker sig mere mod og passion i medierne uden at gå på kompromis med kvaliteten.”

Læs Annegrethe Rasmussens åbne brev til læserne.

Læs også