Connect with us

Original

Buzzfeed serverer historier der passer til dit humør

Er du sulten, stresset, nysgerrig eller keder du dig? Buzzfeed finder artiklerne, der passer til dit humør.

Udgivet

den

Buzzfeed serverer historier der passer til dit humør

Er du stresset? Keder du dig eller er du i et nostalgisk humør, så mixer Buzzfeed den rette strøm af historier til dig.

Amerikanske Buzzfeed har netop lanceret sit Moodfeed, der formentlig er det første af sin art. Læserne kan angive deres humør og derefter dykker Buzzfeed ned i arkivet for at udvælge historier, der passer til dit humør.

Umiddelbart kan man vælge mellem seks stemninger – stresset, keder sig, nostalgisk, sulten, frydefuld og nysgerrig. Men ifølge Talia Halperin, der er BuzzFeed’s vice president of brand management, kan der sagtens komme flere stemninger i fremtiden.

Overfor Techcrunch siger hun, at det for eksempel kan være sæsonbestemte stemninger. Så måske er det noget med julestemning, nytårstømmermænd, efterårsmoody og sommerhopla.

Ideen er udviklet for at øge engagementet hos læserne og ærligt talt, så virker det temmelig fristende at klikke på de seks stemninger. Spørgsmålet er dog om folk bare klikker for at se nyhedfeedet skifte eller om de rent faktisk læser indholdet, der passer til deres humør.

Men ideen er kreativ og original og hvem ved, hvem der kan drible den videre.

Alene hjulet i sig selv, der bruges til navigationen, er fristende at pille ved, og helt oplagt at kopiere til andre sites. Særligt på mobil er det en brugervenlig og overskuelig måde at præsentere mange valgmuligheder.

Buzzfeed anvender kunstig intelligens til finde de stemningsbetonede artikler i arkivet.

Læs også