Connect with us

Original

Her er mediernes digitale ideer i valgkampen

De digitale redaktioner har længe haft skufferne fulde af kreative ideer til valgkampen. Nu er de endelig online

Udgivet

den

Valgkampen er i gang og endelig kan danske medier hive de digitale lækkerier frem fra skufferne, som de har forberedt.

Her følger en uprioriteret liste af interaktive finesser, som skal hjælpe danskerne til at forstå valget og beslutte, hvor deres kryds skal sættes.

Klassiske kandidattest er ikke medtaget.

Klik på billederne for at komme til mediernes applikationer.

Det mener partierne – tv2.dk

TV2.dk har stillet spørgsmål til partierne på 16 forskellige politikområder og ved hjælp af en meget overskuelig grafik, får man et hurtigt overblik over partiernes positioner


Hvilket parti stemmer du som? – dr.dk

Hvis du svarer på 25 spørgsmål beregner dr.dk hvilke partier, du er mest enig med. Hver gang du svarer på et spørgsmål, kan du se, hvordan de forskellige partisøjler ændrer sig.


Sammensæt din egen regering – Altinget.dk

Altinget har bygget en interaktiv bot, hvor du kan lege med forskellige regeringskonstellationer og få deres politiske analytiker Erik Holsteins kommentar.

Partierne trækkes ind og ud af den kommende regering med simpel drag-and-drop.


Valg FAQ – dr.dk

Der er nærmest ingen grænser for, hvor kedeligt man kan lave en FAQ. Men i dette tilfælde, har dr.dk sprudlet og lavet en meget kommunikerende og letfordøjelig liste med hyppigt stillede spørgsmål – og svar.


Byg Danmarks næste regering – tv2.dk

TV2 har også bygget en regeringsgenerator, der minder en del om Altingets. På TV2s får du kommentarer fra både Hans Engell og Marchen Gjertsen.


Så meget taletid fik partilederne – berlingske.dk

Berlingskes journalister sidder klar med stopuret i de store partilederrunder. Et dejligt, enkelt setup, der hurtigt kan afklare ellers uendelige diskussioner baserede på mavefornemmelser.


Hvilket parti er du i VIRKELIGHEDEN enig med – Information.dk

Informations partitest er baseret på, hvad partierne rent faktisk har stemt – ikke på hvad de siger.


Hvilket parti er du enig med – jp.dk

Jyllands Postens partitest udregner, hvilket parti, du er mest enig med. Baserer sig på 25 spørgsmål som er formulerede af eksperter i samfundsvidenskab.


Hvad er blevet sagt i Folketinget? – dr.dk

Denne valgfeature har støvsuget samtlige mødereferater fra Folketingssalen fra 2015 til 2019. Så hvis du interesserer dig for Lindholm, Superliga eller vegansk mad, kan du se hvilke politikere der har sagt noget om emnet og hvad de har sagt.


Fortællingerne om partierne – dr.dk

Få partierne historie læst op af Jens Ringberg. DR har lavet en lækker webfortælling med lyd, video og tekst om hvert eneste parti. Stille og rolig formidling af baggrund og perspektiv. Public service i ro og mag.


Partitest – eb.dk

Ekstra Bladet er lykkes med at skabe en partitest, der er underholdende og informativ. Som flere andre vægter den ens svar efter, hvor vigtige spørgsmålene er for en.


Overblik: Partierne i Danmark – k.dk

Kristeligt Dagblad, der ellers ofte er meget eksperimenterende i det digitale, kører den hjem med sikre værktøjer, nemlig tekst og video. De har lavet et lille leksikalt opslagsværk, der giver en solid introduktion til hvert enkelt partis historie og politik.


Er du klar til Folketingsvalg? – Spektrum

Altingets børnemedie Spektrum har blandt andet lavet en indbydende partitest og en sjov quiz, der forklarer de mange mærkelige begreber i en valgkamp.

Listen vil løbende blive suppleret med nyt indhold, når medier bygger noget under valgkampen. Ser du et godt eller spændende element, så tip på denne mail

Original

Mediernes 10 bedste ideer – forår 2019

Medier verden over eksperimenterer på livet løs. Tjek de mest inspirerende og originale ideer fra årets første seks måneder

Udgivet

den

Mediernes 10 bedste ideer - forår 2019
Foto: Krassy Can Do It/Flickr

Årets første seks måneder er gået og det er tid til at samle op på nogle af de mest inspirerende ideer og eksperimenter, som Medietrends har beskrevet.

Nogle af ideerne er allerede opsnappet af danske medier og andre ligger jomfrueligt og venter på at blive trykprøvet i Danmark.

Og husk, at der findes muligvis dumme og dårlige ideer, men det kan man aldrig vide med sikkerhed før man har undersøgt det. Her er 10 medier, der betaler lærerpengene for dig – og gudskelov er de fleste gode ideer og alle er helt originale.

God læselyst:


Det var 10 ideer fra årets første seks måneder. Men du får også lige en nummer 11 med, som ganske enkelt er best practice for den måske vigtigste side på digitale medier. Nemlig, der hvor brugerne skal beslutte sig for at betale

Læs resten af artiklen

Nye job

Brief

Roskildeborgmester Joy Mogensen er ny kulturminister. Mediernes og kulturens nye minister er overraskende blevet Roskildes borgmester Joy Mogensen. Sent torsdag var Kulturministeriets pressefolk endnu så uforberedte, at ministeriets hjemmeside blot henviser til Joy Mogensens Linkedin-profil. Joy Mogensen er gravid og forventes at tage barselsorlov, når hun nedkommer til oktober – DR

Chrome-ændringer spænder ben for betalingsvægge. Medier, der som fx New York Times, har en metered betalingsvæg, hvor brugerne har adgang til xx gratis artikler før de møder betalingsvæggen, får problemer efter sommerferien. Medierne lægger nemlig cookies på brugernes browser for at tælle, hvor mange gratis artikler, de har fået og hvis brugerne ”gemmer” sig bag incognito-søgning, har medierne hidtil kunne vælge at blokere dem. Men nye ændringer gør det umuligt for medierne at afklare om brugerne er i incognito-mode – Digiday

Facebookchef forklarer af de ikke lytter på dine samtaler. De fleste brugere af Facebook og Instagram har oplevet at få annoncer vist, der er relaterede til emner, de lige har talt om, men ikke søgt på. Facebook afviser konsekvent, at de sniglytter til vores samtaler, men det tror CBS-værten Gayle King ikke på. Hør hendes interview med Instagrams CEO og hans forklaring – CBS

Dine Facebookopslag afslører dit helbred. Forskere fra University of Pennsylvania hævder at de kan forudse 21 forskellige sygdomme, ved at analysere vores opslag på Facebook. Forskerne har gennemgået opslag fra 999 patienter og er nået frem til at, de især har held med at genkende Facebookbrugere med diabet, angst, depression og psykoser – Journals.plos.org

Hvordan nævnes medierne i den nye regeringsaftale? Partierne bag den 18 sider lange aftale, der skal indramme det politiske arbejde for den kommende S-regering, nævner medierne i sammenhæng med at højne den generelle tillid fra befolkningen. Samt et ønske om at genforhandle medieaftalen. Partierne skriver, at demokratiet skal styrkes ved blandt andet:

Styrke dansk public service. Efter folketingsvalget er der ikke længere flertal bag medieaftalen. Regeringen vil gøre status på implementeringen af aftalen og på den baggrund indbyde til politiske drøftelser med det mål at styrke dansk public service og blandt andet tage initiativ til, at streamingtjenester bidrager mere til danskproduceret indhold – Altinget.dk

Vinderne af Anders Bording-priserne kåret. Danske Mediers hæderspriser til specialmedier er nu uddelt. Fagbladet 3F fik tildelt Journalistprisen, mens Kristeligt Dagblads nichemedie, Kirke.dk, blev hædret med Medieprisen. Endelig blev der uddelt en særpris til tidligere journalistisk direktør i Danske Medier Christian Kierkegaard – Danske Medier.

1500 medier blev snydt af historie om norsk ø. Øen Sommarøy i det nordlige Norge har besluttet at droppe tid og alle ure. Det fremgik af en pressemeddelse, der for nylig blev sendt i omløb og som har fået 1479 medier verden over til at skrive artikler om den usædvanlige beslutning. Men det hele er et stunt sat i verden for at lokke flere turister til Nordnorge – NRK.no

Andre læser lige nu