Connect with us

Original

Forretningsmand køber 11 sider af lokalavis for at udgive medie på arabisk

Fawaz Al Alouisi vil inkludere arabisktalende nørrebroere i samfundet ved at give dem journalistik på arabisk

Udgivet

den

Forretningsmand køber 11 sider af lokalavis for at lave medie på arabisk

Der er to måder at starte en avis på. Enten bygge den op fra bunden eller købe sig ind i en eksisterende.

Sidstnævnte løsning er præcis, hvad Fawaz Al Alouisi fra Nørrebro i København netop har gjort. En gang om måneden køber han de bagerste 11 sider af lokalavisen NørrebroLiv og udgiver sin egen avis på arabisk.

Teknisk og juridisk set er der tale om at de 11 sider sælges som annoncer, men Fawaz Al Alouisi og NørrebroLivs chefredaktør Jesper Gisli (foto øverst) anser projektet som en avis i avisen.

Avisen hedder ’Panorama Danmark’, og Fawaz råder over dem og præsenterer dem som sine avissider med ham som ansvarshavende chefredaktør, fremgår det af et fælles Facebookopslag fra Fawaz Al Alouisi og Jesper Gisli.

Fawaz Al Alouisi er irakisk-født dansker, uddannet geolog og ingeniør i oliebranchen men nu selvstændig erhvervsdrivende i det nørrebroske teleselskab HALLO med forretning og base på Nørrebrogade.

Målet med Panorama Danmark er publicistisk og journalistisk, og både
Fawaz Al Alouisi og Gisli understreger, at Fawaz er sekulær.

Avisen vil være uafhængig af både politik og religion, som folk gerne må holde for sig selv, som Fawaz Al Alouisi siger:

“Vi vil hellere bruge en masse kræfter på at sætte fokus på det kommende folketingsvalg, og som uafhængig og neutral avis informere og oplyse om dansk demokrati og valget – noget som rigtig mange indvandrere og flygtninge desværre ikke ved meget om. Mange gør, selvfølgelig – men der er også mange, der skal vide mere, så de kan åbne sig endnu mere op for det danske samfund,” skriver Fawaz Al Alouisi i det fælles opslag.

Han mener, at det er nødvendigt med en arabisksproget avis, hvis han skal komme i journalistisk kontakt med store dele af Nørrebros arabisktalende beboere.

“Det er jo desværre nødvendigt at kommunikere til en masse mennesker på arabisk. Så hvis det er det, der skal til lige nu for på sigt at få dem inkluderet mere i det danske samfund, så må vi gøre det. Alternativet er, at de ikke får de informationer og den almindelige oplysning, der er god og nødvendig, når man er en del af et fællesskab. Så det vil vi give dem på arabisk. ’Panorama Danmark’ vil være som aviser er flest, med artikler om hvad der rører sig og med det mål at bringe os alle mere sammen.”

NørrebroLiv kom til verden i august 2018 og udkommer hver uge i 10.000 eksemplarer. Ud over det udkommer NørrebroLiv med artikler på deres Facebookside, men de har ingen hjemmeside.

Da NørrebroLiv blev lanceret forklarede Jesper Gisli projektet til Medietrends således:

“NørrebroLIV vil bringe folk sammen på Nørrebro ved at skabe, dyrke og passe på store som små lokale fællesskaber. NørrebroLIV vil som lokalavis gå forrest i at genopfinde Nørrebros mangfoldighed i en tid, hvor tolerancen er under pres.”

Læs: Digital lokalavis uden hjemmeside indtager Nørrebro

Fawaz Al Alouisi deler NørrebroLivs vision om at bringe folk sammen og håber, at hans bidrag kan få de arabisktalende læsere til at komme danskerne mere i møde.

“Bland jer nu med danskerne. Tag imod danskerne, og vær sammen. Åbn jer! Det er noget af det, vi vil have som hovedoverskrift; at bringe folk sammen, ligesom NørrebroLIV gør. Vi har trukket os fra hinanden i de seneste årtier, danskere og indvandrere – og det skal vi lave om på. Vi skal være mere sammen.”

NørrebroLiv og Panorama Danmark kan læses her som e-avis.

Foto: NørrebroLiv

Læs også