Connect with us

Original

Nyt dansk site skaber overblik over politisk journalistik

Nu kan alle se, hvilke politikere og partier, der sætter dagsorden og hvad politisk journalistik handler om lige nu.

Udgivet

den

Hvilke politiske artikler får mest opmærksomhed? Hvilke partier og politikere er bedst til at sætte dagsorden og hvad er den allernyeste artikel om dansk politik?

Det vil det nye site DKPolitik.nu hjælpe med at skabe overblik over.

DKPolitik trækker data fra Twitter og måler konstant, hvem og hvor mange, der deler artikler, hvor danske politikere optræder.

På den måde, kan DKPolitik hele tiden oplyse, hvad den seneste politiske artikel er, hvilke politiske artikler, der har været delt af flest i de seneste 3 timer, 24 timer eller 7 dage. Eller hvilken politiker eller parti, der får mest opmærksomhed.

Bag projektet står Søren Pedersen, der er big data analytiker på Ekstra Bladet, men som af mange også er kendt som personen bag twitterprofilen @systemaddict

” Jeg gør det her fordi jeg interesserer mig for politik, og fordi jeg gerne vil give et overblik over den fine journalistik som hver dag publiceres på danske medier,” forklarer Søren Pedersen.

DKPolitik er bygget ovenpå et tidligere projekt, der har ligget dødt i et stykke tid. Men nu er det blevet pudset af, så det leverer et fuldstændigt renset overblik over dansk politik i medierne.

Men DKPolitik er kun første skridt blandt flere, oplyser Søren Pedersen, der har flere projekter i støbeskeen.

Det drejer sig blandt andet om en app, der giver overblik over alt, hvad danske politikere foretager sig på Facebook, Twitter og Instagram. Den forventer Søren Pedersen er klar i løbet af nogle måneder.

Men han stopper ikke der.

“På lidt længere sigt vil jeg publicere masser af nøgletal omkring udviklingen. For eksempel hvem der nævnes, hvad de enkelte medier skriver om, er der bias mod bestemte politikere, partier og mange andre ting.”

“Det bliver alt sammen ting, som jeg mener vil øge transparensen i politik og journalistik generelt.”

Skeptikere af projektet kunne anføre, at overblikket ikke er dækkende og repræsentat

Besøg DKPolitik.nu

Original

New York Times læsere donerer abonnementer til 3 mio. skoleelever

Flere end 30.000 donorer betaler for at amerikanske skoleelever kan læse nyheder gratis.

Udgivet

den

Siden 2017 har New York Times opfordret deres læsere til at støtte en kampagne, der giver gratis abonnementer til elever på amerikanske folkeskoler.

Kampagnen har netop rundet skoleelev nummer 3 million, meddeler avisens chef for abonnementsvækst, Hannah Yang.

Mens avisen generelt har framet kampagnen som et demokrati- og anti fake newsprojekt, har abonnementschefen mest blik for kontakten til nye generationer af læsere.

“We already have high retention, but I think this could make it almost bullet proof,”

Det ene gode formål udelukker dog ikke det andet, og det har flere end 30.000 donorer nu erklæret sig enige i. De fleste har doneret cirka 50 dollars, men en enkelt anonym donor har smidt hele 1 million dollars.

Et bidrag på mellem 25 og 50 dollars er nok til at give alle elever i en klasse et digitalt abonnement for et helt år. Og for hvert abonnement, der er blevet betalt af læserne, har New York Times doblet op med et til.

På den måde er de 3 millioner unge abonnenter fordelt på 4000 folkeskoler i USA blevet nået.

Læs mere hos Axios eller støt kampagnen her.

Læs resten af artiklen

Andre læser lige nu