Connect with us

Original

Nyt dansk site skaber overblik over politisk journalistik

Nu kan alle se, hvilke politikere og partier, der sætter dagsorden og hvad politisk journalistik handler om lige nu.

Udgivet

den

Hvilke politiske artikler får mest opmærksomhed? Hvilke partier og politikere er bedst til at sætte dagsorden og hvad er den allernyeste artikel om dansk politik?

Det vil det nye site DKPolitik.nu hjælpe med at skabe overblik over.

DKPolitik trækker data fra Twitter og måler konstant, hvem og hvor mange, der deler artikler, hvor danske politikere optræder.

På den måde, kan DKPolitik hele tiden oplyse, hvad den seneste politiske artikel er, hvilke politiske artikler, der har været delt af flest i de seneste 3 timer, 24 timer eller 7 dage. Eller hvilken politiker eller parti, der får mest opmærksomhed.

Bag projektet står Søren Pedersen, der er big data analytiker på Ekstra Bladet, men som af mange også er kendt som personen bag twitterprofilen @systemaddict

” Jeg gør det her fordi jeg interesserer mig for politik, og fordi jeg gerne vil give et overblik over den fine journalistik som hver dag publiceres på danske medier,” forklarer Søren Pedersen.

DKPolitik er bygget ovenpå et tidligere projekt, der har ligget dødt i et stykke tid. Men nu er det blevet pudset af, så det leverer et fuldstændigt renset overblik over dansk politik i medierne.

Men DKPolitik er kun første skridt blandt flere, oplyser Søren Pedersen, der har flere projekter i støbeskeen.

Det drejer sig blandt andet om en app, der giver overblik over alt, hvad danske politikere foretager sig på Facebook, Twitter og Instagram. Den forventer Søren Pedersen er klar i løbet af nogle måneder.

Men han stopper ikke der.

“På lidt længere sigt vil jeg publicere masser af nøgletal omkring udviklingen. For eksempel hvem der nævnes, hvad de enkelte medier skriver om, er der bias mod bestemte politikere, partier og mange andre ting.”

“Det bliver alt sammen ting, som jeg mener vil øge transparensen i politik og journalistik generelt.”

Skeptikere af projektet kunne anføre, at overblikket ikke er dækkende og repræsentat

Besøg DKPolitik.nu

Læs også