Connect with us

Kurateret

5 innovative tendenser i digitale fortællinger

Blandt 630 indstillede digitale projekter til The Data Journalism Awards er det disse fem tendenser, der rumsterer særligt aktivt i de mest innovative kredse.

Udgivet

den

5 innovative tendenser i digitale fortællinger

The Data Journalism Awards er netop blevet uddelt og på baggrund af indblik i 630 indstillede projekter fra 58 forskellige lande har priskomiteens formand Marianne Bouchart destilleret fem trends som lige nu rumsterer særligt aktivt i de innovative kredse.

Fem tendenser, som iøvrigt også var med i førerfeltet, da Danske Mediers digitale priser for nyligt blev uddelt.

Kort

Grimme Google maps der er embeddet ind i artikler afløses nu af lækre, smukke og interaktive kort. Kort som ikke bare hjælper med at forklare, hvor vi er i verdenen, men som aktivt bidrager til historiefortællingen.

Se blandt andet kortene i “The five main projects of the Belt and Road Initiative” fra South China Morning Post.

Droner

Droner har længe været omfavnet af tv, men bruges nu også flittigt i digitale fortællinger. Ud over at bidrage med flotte billeder, skaber de ifølge Marianne Bouchart også prima dokumentation for, hvordan tal og data ser ud i virkeligheden.

Se blandt andet “Roads to Nowhere: how infrastructure built on American inequality” fra The Guardian.

MaskinLæring

Machine learning har endnu ikke fået det helt store gennembrud i journalistikkens verden. Men det er kun et spørgsmål om tid, før maskinlæringen bliver et kæmpeaktiv for research og fortælling, En godt eksempel på, hvordan maskinlæring kan hjælpe i research er Buzzfeed News, der trænede deres computere til at genkende særlige rejsemønstre for fly over USA for at finde frem til hemmelige flyvninger.

Se BuzzFeed News Trained A Computer To Search For Hidden Spy Planes. This Is What We Found

Augmented Reality

AR kan blive et dominerende og potent værktøj til digitale fortællinger. Tænk blot på, hvordan Pokemon Go fik en halv verden til at løbe rundt og se lokalmiljøet igennem deres mobilskærm. Teknologien bliver hele tiden lettere og billigere at udnytte og alle medier kan i princippet nu producere deres egne fortællinger a la Pokemon Go.

Eller man kan kopiere denne app fra den franske valgkamp, som gav brugerne muligheder for at få alskens informationer om kandidaterne blot ved at pege mobilen mod politikernes valgplakater. En konkret ide, som ethvert dansk medie på jagt efter innovative løsninger til den kommende valgkamp kan lade sig inspirere af.

Gamification

Digitale fortællinger kan med stor fordel udnytte engagererende teknikker fra spillenes verden. Financial Times Uber-spil er et fremragende eksempel på, hvordan gamification kan formidle indhold.

Se Uber-game

Artiklen er planket fra Journalism.co.uk

Læs også