Connect with us

Kurateret

Information går i Facebook-cølibat

I tre uger vil Dagbladet Information ikke dele nyheder via Facebook. Istedet opfordres læserne til at tilmelde sig nyhedsmail

Udgivet

den

Information går i Facebook-cølibat

De kommende tre uger vil Dagbladet Information ikke dele artikler via deres Facebookside med 147.000 følgere.

Hvorfor? Fordi Information alligevel – ligesom de fleste andre medier – får mindre og mindre trafik fra Facebook og fordi Information vil forsøge at bruge eksperimentet til at lokke flere af dem, der normalt opdager avisens historier via Facebook, til at tilmelde sig nyhedsmailen istedet.

Information oplyser i en artikel til læserne, at Facebook i 2017 var avisens største trafikkilde, men at trafikstrømmen siden er faldet med 50 procent og nu udgør cirka 18 procent af den samlede trafik.

TV MIDTVEST gennemførte i januar et tilsvarende eksperiment, hvor de ikke postede opslag i to uger. Erfaringerne var, at TV MIDTVEST mistede 25 procent trafik. Til gengæld var tidsforbruget blandt de tilbageværende 40 procent højere end ellers.

Læs om TV MIDTVEST forsøg

Informations pause begynder på mandag.

Læs også