Connect with us

Original

23.000 nye venner til kongehuset

Prins Henriks død har sendt en byge af Facebook-sympati til det danske kongehus.
Antallet af fans/likes på Kongehusets Facebookside er steget med hele 13 procent.

Udgivet

den

23.000 nye venner til kongehuset

Prins Henriks død har sendt en byge af Facebook-sympati til det danske kongehus.

Siden Prinsens død den 13. februar er antallet af fans/likes på Kongehusets Facebookside steget med hele 23.000 svarende til en stigning på 13 procent. Største vækst skete den 15. februar, hvor hele 16.700 nye Facebookvenner sluttede op om kongehuset på Facebook.

I alt er kongehuset steget fra knap 174.000 likes ved årets begyndelse til næsten 200.000 dags dato klokken 13.00.

Den høje vækst skyldes utvivlsomt en meget en meget offensiv Facebook-strategi fra kongehusets side. Det har resulteret i adskillige virale superhits, som de færreste danskere på Facebook har kunnet undgå at bemærke.

Meddelelsen om Prins Henriks død har indtil videre modtaget knap 67.000 reactions (emojis, kommentaer og delinger) heraf hele 37.000 grædende emojis.

Udtrykt i CrowdTangles målestok for viral er det en “overperformance” på 95. Det betyder, at opslaget har modtaget 95 gange så mange reaktioner, som opslag fra kongehuset normalt opnår i samme tidsrum.

Ser man på hele statistikken for reaktioner til kongehuset, vidner den seneste uge også om, at Prins Henriks død i høj grad har sat dagsorden på de sociale medier.

 Alle målinger er foretaget ved hjælp af CrowdTangle, der er et værktøj til at registrere aktivitet på de sociale medier.

Læs også