Connect with us

Kurateret

Eks-chefer fra Facebook og Google vil bekæmpe deres tidligere arbejdspladser

Manden, der opfandt Facebooks like-knap, og en række andre eks-chefer fra Facebook og Google er gået sammen for at oplyse om helbredsfare ved sociale medier

Udgivet

den

Eks-chefer fra Facebook og Google vil bekæmpe deres tidligere arbejdspladser

Manden, der opfandt Facebooks like-knap, og en række andre tidligere fremtrædende chefer fra Facebook og Google er gået sammen for at bekæmpe, det de ser som skadevirkningerne af tech-giganternes eksistens.

Ifølge New York Times har de tidligere medarbejdere dannet The Center for Humane Technology, som sammen med Common Sense Media vil føre oplysningskampagner om afhængighed af tech.

I spidsen for initiativet er Tristan Harris, der tidligere har arbejdet for Google.

“Vi var med indenfor. Vi ved, hvad disse selskaber måler. Vi ved, hvordan de taler og hvordan maskinen arbejder”, siger han til New York Times.

Bekymring over skadevirkninger af folks intensive brug af sociale medier og smartphones er i det seneste halve år vokset og særligt har der været kritik af Facebooks udvikling af en chatplatform til børn helt ned til seks år.

“De største supercomputere i verden er inde i disse to selskaber. Og hvad retter vi dem imod? Mod menneskers hjerner, mod børn”, siger Tristan Harris.

En anden af de tidligere Facebook-folk er Roger McNamee, der var en af SoMe-gigantens tidlige investorer.

“Facebook fodrer din reptil-hjerne – mest frygt og vrede. Og med smartphones har de fat i de dig alle dine vågne timer”, siger han til New York Times og opfordrer folkene bag Facebook og Google til at stoppe nu før de skaber yderligere skader.

Om hans egen deltagelse i arbejdet mod Facebook og Google, siger han:

“Dette er min chance for at rette op på en fejltagelse”.

Læs mere hos New York Times

Læs også