Connect with us

Kurateret

Læserdonationer fører The Guardian mod break even

800.000 læsere har nu frivilligt doneret penge til The Guardian og det fører nu avisen mod balance i regnskabet

Udgivet

den

Læserdonationer fører The Guardian mod break even

Et medie skiller sig konsekvent ud i branchens jagt efter en bæredygtig forretningsmodel – The Guardian. Mens langt de fleste medier i de senere år primært har kæmpet for at udvikle deres abonnementsmodeller og betalingsvægge har The Guardian satset på gratis journalistik til alle og frivillige donationer fra læserne. Og tilsyneladende er læsernes bidrag, kombineret med seriøse besparelser og frasalg af aktiver, nu ved at føre The Guardian til balance i regnskabet. En tilstand, avisen, ifølge Digiday, forventer at opnå i næste regnskabsår.

Ikke færre end 800.000 læsere har foreløbigt reageret med kreditkortet på de opfordringer til at støtte, som The Guardian både bringer i bunden af alle deres artikler og som banner nederst på deres website.

 

Man kan både støtte The Guardian som medlem og med enkeltdonationer på helt ned til 1 britisk pund.

Særligt det amerikanske marked har vist sig at være åbent for donationer til journalistiken og The Guardian er i fuld sving med at måle og analysere på, hvilken type indhold, der oftest fører til donationer fra læserne. Men avisen er også bevidst om, at de ikke kan basere deres økonomi på velgørenhed fra læserne og arbejder derfor også på at udvikle abonnementsmodeller og mere langsigtede medlemskaber.

Læs mere om The Guardians anderledes strategi her.

Læs også