Connect with us

Kurateret

Medie opfinder vanvittig hurtig mobilload

Mobilsiderne loader på mindre end et sekund. Dermed får det åbne mobilnet endelig så meget fart på, at det kan konkurrere med Google og Facebook.

Udgivet

den

Medie opfinder vanvittig hurtig mobilload
VÆRD AT LÆSE FORDI

Mobiltrafikken vokser hele tiden og er i dag den største trafikkilde til både danske og udenlandske medier. Men blandt andet fordi loadetiderne på mobilweb er relativt langsomme, er der skabt grobund for at brugerne bliver hængende på de sociale mediers apps, hvor fx Facebooks Instant Articles loader lynhurtigt. Men nu indfører Washington Post en ny teknologi, som speeder det åbne mobil-internet op.

Det ligner en stor sejr for alle, der ikke ønsker, at Facebook skal æde hele mediebranchen.

HANDLER OM

Washington Post har udviklet en ny teknologi, som får deres mobilsider til at loade på mindre end et sekund. Dermed får det åbne mobil internet endelig så meget fart på, at det igen kan konkurrere med giganterne Google og Facebook.

Facebook har nemlig med sine Instant Articles sikret sig vigtige konkurrencefordele, fordi artiklerne loader øjeblikkeligt og Google har tilsvarende forsvaret deres søgetrafik ved at udvikle det såkaldte AMP-projekt (Accelerated Mobile Pages), som dog endnu ikke er udrullet i Danmark.

I skyggen på de to brugervenlige projekter, er den almindelige www-trafik kommet til at føles urimeligt langsomt. Det virker måske fjollet. Men prøv selv at loade en Instant Article og derefter en god gammeldags mobilside.

Ifølge Washington Post har tespersoner, der har afprøvet den nye teknologi, klikket på fem gange så mange sider, som Washington Post ellers normalt oplever fra mobilbrugerne.

Det fremgår ikke af artiklen om Washington Post vil dele ud af den nye teknologi til andre medier. Men den er lavet på åbne Google-koder og jeg ved fra andre kilder, at Washington Post, der i de senere år (efter avisen blev overtaget af Amazon-købmanden Jeff Bezos) har investeret formuer i digital udvikling, overvejer at sælge licenser til deres værktøjskasser.

Sker det, og sker det til en pris, som kan betales, får alle medier en teknologisk håndsrækning til at ændre på de problematiske medievaner, der udspiller sig blandt mobilbrugere. Nemlig, at de hader at surfe rundt på mediesider og at de helst opholder sig på apps – fx Facebook.

LÆS HER

Washington Post

Foto: Comrade King/Flickr

Læs også