Connect with us

Kurateret

Sådan får Vox succes med explainer-video

Video er i voldsom vækst og er en vigtig del af mange mediers vækststrategi – men hvordan får man succes med sagligt og brugbart indhold?

Udgivet

den

Sådan får Vox succes med explainer-video
VÆRD AT LÆSE FORDI

Video er i voldsom vækst og er en vigtig del af mange mediers vækststrategi – men hvordan får man succes med sagligt og brugbart indhold?

HANDLER OM

Vox.com er det næsten ikoniske amerikanske medie, der på kun to år har etableret sig som et af USA’s allervigtigste og mest succesfulde medier. Det gælder også på video-fronten, hvor Vox naturligvis også dyrker sin særlige explainer-journalistik.

Og som alt andet Vox rører ved, er også videosatset sket med succes. Fx. er ovenstående video, der forklarer krigen i Syrien, set af flere end 53 millioner på Facebook, og hver eneste måned har Vox op mod 100 millioner views på Facebook og 30 millioner på Youtube.

Her fortæller lederen af den 11 personer store videoafdeling, hvordan de opnår succes:

  • Vox lader sig inspirere af den måde uafhængige youtubere arbejdere på. Det betyder, at hver video produceres af en person og ikke af et helt samlebånd af medarbejdere, som når tv-stationer laver tv.
  • Skriveborde er forbudte. Det må ikke ligne traditionel tv. Derfor er interviews med få undtagelser også bandlyste.
  • Man laver ikke video, hvis historien kan fortælles bedre på en anden måde – fx som artikel eller podcast.

Og så elsker Vox.com i øvrigt at gribe de små og store dagligdags spørgsmål, som  vi tænker over og som vi bare ikke kan lade være med at klikke på, når en video lover os svaret.

En sjov og tankevækkende ekstraoplysning i artiklen er, at mange blandt Vox’ publikum for video slet ikke ved, at Vox også er et website. Dermed er video-vertikalen ikke bare et ekstra ben til Vox-indholdet, det er faktisk også en selvstændig og selvbærende kanal.

LÆS HER

Niemanlab

Læs også