Connect with us

Kurateret

Avis sælger artikler i løssalg

Hos canadiske Winipeg Free Press er der betalingsmur omkring noget af indholdet. Men ser du en artikel, du gerne vil læse, kan du nøjes med at købe adgang for cirka 1,4 kroner. Du kan selvfølgelig også købe fuld adgang til alt bag betalingsmuren, men mange vælger at købe artiklerne drypvis.

Udgivet

den

Avis sælger artikler i løssalg
VÆRD AT LÆSE FORDI

Mikrobetaling  er takket være Blendle sat på dagsordenen. Men der er også medier, der selv eksperimenterer med mikrobetaling- et canadisk medie er kommet relativt godt fra start.

HANDLER OM

Hos canadiske Winipeg Free Press er der betalingsmur omkring noget af indholdet. Men ser du en artikel, du gerne vil læse, kan du nøjes med at købe adgang for cirka 1,4 kroner. Du kan selvfølgelig også købe fuld adgang til alt bag betalingsmuren, men mange vælger at købe artiklerne drypvis.

Det er et interessant projekt Winipeg Free Press har lanceret. For ud over at tjene penge på styksalget, giver det også avisen mulighed for at gribe fat i de kunder, der rent faktisk køber mange artikler og tilbyde dem deciderede abonnementer.

Og samtidig er mikrobetaling med til at skabe en betalingskultur, som i det lange løb er nødvendig – ikke mindst, hvis avisen en dag skulle vælge at droppe sin printudgave.

LÆS HER

Niemanlab

 

Læs også