Connect with us

Kurateret

Den kulsorte bagside af netdebatten

Hadefulde, rascistiske og nedværdigende kommentarer er oftest rettet mod kvindelige journalister. Det viser analyse af 70 millioner kommentarer fra the Guardian

Udgivet

den

Den kulsorte bagside af netdebatten
VÆRD AT LÆSE FORDI

God journalistik er god fordi den sætter tanker igang og flytter holdninger. Derfor er debat vigtig. Men et mindretal forsøger at saboterer den sunde meningsudveksling.

HANDLER OM

Artikler i The Guardian har siden 2006 modtaget 70 millioner kommentar. Af dem er 1,4 millioner blevet blokeret af moderatorerne. Grundige analyser af de mange blokerede kommentarer viser, at det især har været rettet mod kvinder.

Af de 10 artikler, som har udløst flest blokerede kommentarer, er de otte skrevet af kvinder. De sidste to af sorte mænd. At de ti mest blokerede var to skrevet af homoseksuelle journalister.

De emner, som typisk udløser flest hadefulde, rascistiske, chauvinistiske, nedværdigende og fornærmende kommentarer er artikler om feminisme eller Israel/Palæstina.

Artikler om jazz kommenteres fuldstændig sturent.

Ud over at det er et imponerende analysearbejde, som the Guardian har foretaget, er selve artiklen også værd at dyrke. Den ledsages af både video, fantastisk grafik og en quiz.

Og så den i øvrigt i skrivende stund blevet kommenteret knap 22.000 gange – heraf er knap 400 indlæg blevet blokeret af moderatorerne.

LÆS HER

The Guardian

Læs også