Connect with us

Kurateret

Facebook og det romerske imperium

Det er næsten parodisk, at de romerske kejsere styrede gladiatorerne med op- og nedadvendte tommelfingre. Næsten på samme måde har Facebook bygget et imperium ved at få 1,6 milliarder mennesker til at bruge digitale thumbs up/like knapper.

Udgivet

den

Facebook og det romerske imperium
VÆRD AT LÆSE FORDI

Dit og 1,6 milliarder andre menneskers bidrag til Facebook er med til at skabe det nye imperium.

HANDLER OM

Det er næsten parodisk, at de romerske kejsere styrede gladiatorerne med op- og nedadvendte tommelfingre. Næsten på samme måde har Facebook bygget et imperium ved at få 1,6 milliarder mennesker til at bruge digitale thumbs up/like knapper.

Men det er ikke det eneste, der får Facebook til at minde om det romerske rige, ifølge The Economist. De ambitioner og planer, som Facebook arbejder med, vækker de samme associationer. Det gælder blandt andet at etablere trådløst internet i Indien og udviklingen af både kunstig intelligens og udvidet virkelighed.

Facebooks drift efter dominans vil udløse et opgør med det andet teknologiske imperium – Google. Det opgør kommer til at forme vores alles digitale fremtid.

LÆS HER

Economist

Læs også