Connect with us

Kurateret

Mobilregningen giver adgang til aviser og ugeblade

Det ligner et kinderæg – medierne får gratis markedsføring og større reach, mobilselskabet får brugerne til at bruge mobilen og kunderne drukner i indhold.

Udgivet

den

Mobilregningen giver adgang til aviser og ugeblade
VÆRD AT LÆSE FORDI

Det ligner et kinderæg – medierne får gratis markedsføring og større reach, mobilselskabet får brugerne til at bruge mobilen og kunderne drukner i indhold.

HANDLER OM

Plenti – en ny dansk brobygger mellem teleselskaberne og indholdsleverandørere – lancerer i dag et opsigtsvækkende tilbud. For 199 kroner om måneden, får kunderne dels et mobilabbonement hos 3 og oven i fri adgang til en omfattende pakke af medieindhold, som ellers normalt er gemt væk bag betalingsmure.

Det er blandt andet om Euroman, Alt for Damerne, Se og Hør, Ekstra Bladet Ekstra, alt på Berlingskes digitale platform og e-bøger og lydbøger fra Mofibo.

Det lyder som en voldsom tæppebombning af indhold og for langt de fleste mobilbrugere langt mere end de orker. Men det er da muligt, at tilbuddet frister så meget, at Plenti hurtigt opnår deres erklærede mål om 100.000 kunder indenfor det første år.

Hvad betyder det så for medierne? Umuligt at svare på. Dels er der ingen oplysninger om, hvor mange af abonnementspengene, der går videre til medierne og dels er det vel et åbent spørgsmål om makkerskabet med Plenti udløse kanibalisme, så kunder der i forvejen betalte fuld pris direkte hos mediet, smutter over til Plenti og får et mobilabonnement med i handlen.

På positivsiden, kan partnerskabet dog betyde, at medierne får større eksponering af deres indhold uden at de skal bruge dyre markedsføringskroner. Og for Plenti og 3 er det indlysende smart at give forbrugerne noget at bruge mobilen til – altså andet en snak og tale.

Om forbrugerne sparer penge, når alt kommer til alt, er nok et personligt spørgsmål, som kræver individuelle beregninger af, hvad man ellers ville punge ud med til digitale abonnementer.

LÆS HER

Computerworld

Læs også