Connect with us

Medietrends nyhedsbreve

Websummit: Facebooks whistleblower dumper Metaverse og fyrer Zuckerberg

• Mark Zuckerberg er ikke den rigtige leder
• Kom med på Medietrends kurser

Udgivet

den

Jeg vil vide (næsten) alt om dig 🤓

Velkommen til Medietrends nyhedsarkiv. Hvis du ønsker at få friske nyhedsbreve kan du gratis tilmelde dig det ugentlige nyhedsbrev ved at klikke HER

Så er Websummit i Lissabon igang og som diskret antydet herfra i de seneste dage, kan du hver aften frem til torsdag forvente et solidt indblik i dagens begivenheder.

I dag kommer nyhedsbrevet lidt sent, da åbningsaftenen først sluttede klokken 20 portugisisk tid. Men i de kommende dage, kan du forvente dagens bulletin ved seks-syv-tiden.

Eneste punkt på dagsordenen i dag er Facebooks onde ånd Frances Haugen, som fik lov at trykke på knappen, der med fyrværkeri og konfetti skød konferencen officielt igang.

Dog først efter hun var blevet interviewet på den store scene – hendes første offentlige optræden på en scene. 

Noget af en omvæltning for en dybest set ret genert og introvert dataingeniør. 

Hun fortalte med stor troværdighed, at hun aldrig havde ønsket sig opmærksomhed, men at det gik op for hende, at hendes læk af tusindvis af kontroversielle dokumenter ikke ville få den indflydelse, som hun håbede på, hvis ikke hun lod sig afhøre af myndigheder og politiske kommissioner.

Derfor valgte hun den 3. oktober at stå frem i tv-programmet 60 minutes og siden har hverken hendes eller Facebooks tilværelse været den samme.

Indenfor de første 24 timer efter hendes interview faldt Facebooks aktieværdi med seks milliarder dollars. 

Derfor har hendes ord i dag betydning, og fra scenen sendte hun to giftpile afsted mod Facebooks nye planer og mod en fremtid med Zuckerberg ved roret.

Men først lige et billede af Frances Haugen på Websummits imponerende scene 👇


Frances Haugen åbnede Websummit med skånselsløs kritik af Facebooks fremtidsplaner

Mark Zuckerberg er ikke den rigtige leder

Facebook er ude i tektoniske bevægelser og whistleblower Frances Haugen gør ikke rystelserne mindre.

For under en måned siden stod hun frem, som den person, der har lækket tusindvis af kontroversielle dokumenter og i aften sendte hun flere bekymringer afsted til Mark Zuckerberg.

For det første har hun ingen fidus til hans planer om at skabe et såkaldt metaverse.

“Facebook vælger igen og igen ekspansion i stedet for at holde fast i det, de allerede har opnået,” sagde hun og forklarede, at Facebook tramper ind i et område, hvor mange andre er meget dygtigere og at de får svært ved at rekrutrere de 10.000 dataingeniører, som de har meddelt, at de skal bruge for at bygge Zuckerbergs drøm af et metaverse.

“Facebook har massive problemer med sikkerhed og så vælger de at satse på videogames. Det giver ingen mening.”

Frances Haugen giver heller ikke meget for Mark Zuckerberg som en fremtidig leder af Meta, som Facebook fremover vil hedde.

“Man er ikke et dårligt menneske fordi man begår en fejl. Men når man gentager fejlene igen og igen er det utilgiveligt og nej, jeg tror ikke, at Zuckerberg er den rigtige person til at gøre Facebook til et sikkert sted.

“Hvis han fortsætter som CEO, er det usandsynligt, at selskabet forandrer sig. Jeg håber, at han indser, at der er så meget andet godt han kan gøre for verden. Måske er det chancen for, at han lader en anden en komme til. Facebook vil blive et stærkere selskab med en i spidsen, der er villig til at fokusere på sikkerhed,” sagde Frances Haugen til klapsalver fra den næsten fyldte sal, hvor der kan være op til 20.000 tilskuere.

I morgen tropper Facebooks vice-president of global affairs Nick Clegg op på Websummits scene. Men uanset, hvad han har forberedt af positiv spin om Facebooks planer om et metaverse, kommer hans optræden til at blive domineret af Frances Haugens ord.

I morgen har jeg 21 punkter på mit program. Så meget når jeg selvfølgelig ikke, for der skal også være tid til at snuble ind i alle overraskelserne.

Men jeg må nok advare om et omfattende nyhedsbrev.

Ses i morgen

Jan

Kom med på Medietrends kurser

Efter nytår har vi disse kurser:

Lige nu kan du også nå at få en af de sidste to pladser til dette kursus, der kører allerede om fire uger:

Mød magten

Dette kursus er for dig, der vil møde og forstå den moderne magt. I løbet af fire dage kommer du godt rundt på Christiansborgs gange og besøger også topministre, tænketanke, organisationer og partier. Troels Mylenberg (TV2) og Jan Birkemose (Medietrends) er dine guider i magtens indercirkler.

Skriv hvis du vil vide mere om, hvem du kan møde.

pro.medietrends.dk

Vidste du, at Medietrends har et netværk for alle, der arbejder med nyhedsbreve? Fem gange årligt holder vi online masterclasses med inspiration fra de bedste på feltet og hver måned får du et fagligt nyhedsbrev om nyhedsbreve!

LÆS MERE

Ikke mere i denne omgang – vi ses allerede igen i morgen aften efter Websummits første rigtige dag

Jan

Læs også