Connect with us

Medietrends nyhedsbreve

Sådan pusher TV2 Østjylland nyheder med Instagram memes

• TV2 Østjylland: Memes skaber synlighed og engagement
• 2. The Skimm erstatter annoncetab med medlemskab
• 3. ”Mange mandlige journalister er ærligt talt uden for pædagogisk rækkevidde” og andre pointer fra Anker Brink Lunds forskning
• 4. Teknologiens Mediehus lancerer ny niche
• 5. Kulturminister: Det er svært at forsvare Louds radioindhold
• 6. The Guardian fik 50.000 nye støttere i april
• 7. New York Times trykte navnene på næsten 1.000 coronaofre på forsiden
• Fik du løst mediekrydset?
• Til sidst en stor opfordring

Udgivet

den

Sådan endte jeg som fascistoid poster boy

Velkommen til Medietrends nyhedsarkiv. Hvis du ønsker at få friske nyhedsbreve kan du gratis tilmelde dig det ugentlige nyhedsbrev ved at klikke HER

Memes er langt mere end underholdende opslag, der skarpvinkler et eller andet fjollet på de sociale medier.

For TV2 Østjylland er memes på Instagram en målrettet – og succesfuld – kanal til at leve op til public service-forpligtelserne.

Hvis du vil vide, hvad et meme er eller hvordan TV2 Østjylland har grebet deres meme-strategi an, er det værd at læse deres egen beretning, som de har valgt at dele med dette nyhedsbrevs læsere.

God læselyst

Jan


TV2 Østjylland: Memes skaber synlighed og engagement

TV2 Østjylland rykker grænserne for formidling på Instagram og har succes med at bruge memes til at sælge nyhedsjournalistikken. Her fortæller de, hvordan de gør og hvorfor

2. The Skimm erstatter annoncetab med medlemskab

Nyhedsbrevet The Skimm, der har over 1,5 millioner tilmeldte, lider som mange andre medier af tab af annoncer. Derfor lancerer de nu et betalt medlemskab til 2,99 $ om måneden, som giver adgang til ekstra features, som gratisterne ikke har adgang til.

Lanceringen er særlig interessant fordi The Skimm som udgangspunkt har været helt gratis og i stor grad er vokset takket være ekstremt loyale læsere. Formentlig betyder det også, at der er en stor betalingsvillighed blandt læserne, men det er altid spændende, når gratismedier skifter til betaling.

3. ”Mange mandlige journalister er ærligt talt uden for pædagogisk rækkevidde” og andre pointer fra Anker Brink Lunds forskning

Medieforskningens grand old man, Anker Brink Lund, fylder 70 år og derfor sætter 70 tidligere kolleger eller studerende i en ny bog fokus på mediernes aktuelle tilstand og de mange bidrag, der kan spores tilbage til Anker Brink Lund.

Udover citatet om de mandlige journalister, er der godt med fyndige, begavede og underholdende highlights fra bogen i Medietrends omtale.

Mit favoritcitat er et, som Berlingskes udlandsredaktør Ida Ebbensgaard kom i tanke om, da hendes chefredaktør bød en ny medarbejder velkommen med oplysningen om, at redaktionen har en ”meget flad struktur”.

Det fik Ida Ebbensgaard til at huske Anker Brink Lunds citat: ”Pyramider ser altid flade ud ovenfra”.

4. Teknologiens Mediehus lancerer ny niche

Nyheden er at Teknologiens Mediehus igen, igen lancerer et nichemedie. Denne gang om bygningsdrift og renovering.

Men det interessante (for os der ikke er viceværter eller arkitekter) er, at nichefabrikken hos Teknologiens Mediehus er så velsmurt, at de har kunnet fremskynde lanceringen til nu istedet for efteråret som planlagt, fordi det er nu coronakrisen skaber opmærksomhed om blandt andet genopretningsplaner.

Det kan Teknologiens Mediehus fordi de forlængst har designet en skabelon, som kan bruges til alle nicher og som gør, at de nærmest lægger asfalten mens de kører – for nu at blive i coronaterminologien.

5. Kulturminister: Det er svært at forsvare Louds radioindhold

På et samråd onsdag modtog kulturminister Joy Mogensen hård kritik over kvaliteten på Radio Loud, der har været i luften siden den 1. april. Og Joy Mogensen var ikke helt uenig.

6. The Guardian fik 50.000 nye støttere i april

Coronakrisen har skubbet medier verden over til at appellere om mere støtte fra læserne. Et af de mest succesfulde må være The Guardian, som alene i april måned rekrutterede 50.000 nye støttere.

The Guardian er som bekendt gratis for alle og satser på, at læserne frivilligt betaler. Det var der ialt 870.000 personer, som gjorde i april.

7. New York Times trykte navnene på næsten 1.000 coronaofre på forsiden

Du har måske allerede hørt om forsiden på New York Times i søndags. Men hvis du vil vide mere om, hvorfor avisen trykte de næsten 1000 navne, skal du læse her.

Den korte version er, at avisen ville lave en forside, som også i fremtiden kunne forklare og illustrere omfanget af den nuværende krise.

Har du fået nok corona?

Filip Wallberg postede denne spændende grafik på Twitter i går og hans vurdering er, at der ikke er skrevet for meget om corona i de syv undersøgte medier.

Jeg er enig med ham, men jeg er alligevel overrasket over, at hver tredje artikel hos Politiken og Berlingske har handlet om corona i perioden fra 6. januar og frem til den 24. april.

Tænk, hvor stor andelen må være, hvis man kun måller i perioden fra nedlukningen og frem til den 24. april. Filip, som er værd at følge på Twitter, har lovet at følge op med en kortere periode. Så hold øje på Twitter.

Fik du løst mediekrydset?

Her er de rigtige svar fra sidste uges mediekryds.

Der kommer en ny hver fredag

Til sidst en stor opfordring

Hvis du kan lide nyhedsbrevet, er du meget velkommen til at hjælpe det lidt på vej.

1. Du kan enten udbrede kendskabet ved at dele nyhedsbrevet med venner og kolleger.

2. Du kan støtte med 25 kroner om måneden

3. Eller du kan overbevise din HR-afdeling om, at de skal slå ledige mediejob op på Medietrends, fordi det er her, der vrimler med kloge mennesker som dig

4. Eller måske 1+2+3 = ❤️️

God pinseweekend til dig – hvis du har fri

Jan

Læs også