Connect with us

Medietrends nyhedsbreve

💲💵Mikroabonnementer vinder frem

• Vidste du at Linkedin har 65 journalister?
• Fyret direktør fra DJ ville løsrive Journalisten.
• New York Times visualiserer læsernes aktivitet
• Mandag Morgen indfører åbne redaktionsmøder
• 479.000 lyttede til Radio4 i den første uge
• Sådan ser de døde abonnenters sidste tid ud
• Amerikanske journalister lækker deres lønninger i fælles regneark

Udgivet

den

Be human – it’s smart business

Velkommen til Medietrends nyhedsarkiv. Hvis du ønsker at fü friske nyhedsbreve kan du gratis tilmelde dig det ugentlige nyhedsbrev ved at klikke HER

Godmorgen

Sidste uge var en fornøjelse her i Medietrends omrejsende newsroom. Jeg kastede mig ud i et eksperiment med at udkomme dagligt fra Websummit og det gik bedre end jeg havde turde hübe.

Rigtig mange sendte glade mails og fortalte, at de kunne lide popup nyhedsbrevet og en glĂŚdede sig ligefrem til nĂŚste post fra Lissabon đŸ˜

Jeg havde det ogsü sjovt og nød alt arbejdet. Og selvom det er latterligt banalt, sü kan man vel ikke for ofte minde sig selv om, at arbejde, der er sjovt at skabe, selvfølgelig øger chancen for, at det er sjovt at modtage.

NĂĽ, slut med sniksnak, dagen truer og du kan lige nĂĽ at fĂĽ overblikket her.

God lĂŚselyst

Jan

Redaktørernes Dag: Politikens chefredaktør holder tale for Lakserytteren

Brief

1. Mikroabonnementer vinder frem

Flere og flere medier kigger indad for at finde de smĂĽ guldgruber, der kan ompakkes og sĂŚlges som mikroabonnementer. Et medie sĂŚlger adgang til deres politiske profils artikler, andre sĂŚlger stofomrĂĽder og nogle tjener pĂĽ kryds og tvĂŚrs eller madopskrifter.

2. Vidste du at Linkedin har 65 journalister?

Uden den store opmĂŚrksomhed er Linkedin i fuld sving med at udvikle sig til et slags medie. Eller ihvertfald et socialt medie med egen indholdsproduktion. Journalisterne er spredt ud over forskellige lande og deres opgave er at dyrke de tre C’er:

  • Create = skabe unikt indhold. fx artikler, podcast, video og nyhedsbreve.
  • Curate = Analysere de to millioner daglige opslag for at finde gode historier, der skal fremmes i feedet.
  • Cultivate = rĂŚkke ud til brugere, der kunne have en mening om en nyhed. Fx ansatte i en virksomhed, der er pĂĽ dagsordenen.

3. Fyret direktør fra DJ ville løsrive Journalisten.

Elisabeth Geday har skrevet et 11 sider langt notat om forholdene i Dansk Journalistforbund. Hendes beskrivelse af forholdet mellem Journalisten og forbundsledelsen er, at det var “betændt” og en “giftig cocktail”.

4. New York Times visualiserer lĂŚsernes aktivitet

New York Times har bygget et ret imponerende nyt vÌrktøj, der ved hjÌlp af machine learning analyserer og visualiserer, hvad lÌserne verden over lÌser. Med New York Times enorme rÌkkevidde, nÌrmer vÌrktøjet sig en position som et globalt barometer for, hvor verdens befolkning gür op i. Südan tolkes det ihvertfald med sÌdvanlig amerikansk mangel pü ydmyghed.

5. Mandag Morgen indfører übne redaktionsmøder

Inspireret af de sükaldte Think Ins hos britiske Tortoise søsÌtter Mandag Morgen, der netop er fyldt 30 ür, übne møder, hvor lÌserne inviteres indenfor for at inspirere og püvirke journalistikken. MM har desuden formuleret syv løfter til lÌserne.

6. 479.000 lyttede til Radio4 i den første uge

En lytterandel pü to procent, svarende til 479.000 lyttere, var resultatet af Radio4s første uge i Ìteren. Til sammenligning hørte nÌsten tre millioner P4 i samme uge.

7. Südan ser de døde abonnenters sidste tid ud

Svenske MittMedia lĂŚgger nu deres kortlĂŚgning af frafaldne abonnenters sidste tid ĂĽbent frem. SĂŚrligt kvinder og folk med mange pushbeskeder forsvinder

8. Amerikanske journalister lÌkker deres lønninger i fÌlles regneark

Anonymt kan amerikanske mediefolk nu dele oplysninger om deres lønninger i et fÌlles Google Doc. Samme metode er tidligere blevet brugt til at afsløre personer, der bedrev krÌnkende adfÌrd (lÌs #metoo) i branchen.

Tak for at du lĂŚste med hele vejen

Skriv til mig med ideer og feedback.

LĂŚs ogsĂĽ