Connect with us

Kurateret

Mediechefernes største udfordringer

1000 mediechefer fra 149 lande er blevet spurgt, hvad der er deres største udfordringer

Udgivet

den

Mediechernes største udfordringer
Foto: Wikimedia

Af 15 mulige udfordringer er kvalitetsindhold, der engagerer brugerne, mediechefernes mindste bekymring. Ihvertfald hvis man spørger dem selv.

Det fremgår af en omfattende undersøgelse blandt 1.051 mediechefer fra 149 lande, som International Center for Journalists (ICFJ) netop har offentliggjort.

Mediecheferne er blevet bedt om at forholde sig til 15 forskellige udfordringer, som så godt som alle medier og redaktioner kloden rundt kender til.

Øverst ligger ikke overraskende den økonomiske omstilling efter annoncemarkedet er blevet punkteret af techgiganter som Facebook og Google. Hele 73 procent af de adspurgte anser det som en alvorlig udfordring.

At kvalitetsindhold ligger så lavt, kan måske tolkes som et tegn på, at det faglige selvværd er i top og at cheferne vurderer, at deres mediers indhold i det store og hele er som det skal være.

Lidt spydigt kunne man indvende, at hvis indholdet var bedre, nærmest nødvendigt for brugerne, så ville udfordringen med at sælge det også være meget mindre.

Samme undren kan man have over, at udfordringen med at skabe tillid hos brugerne ikke er større.

Omvendt er der ingen tvivl om, at udvikling af bæredygtige forretningsmodeller er nødt til at veje tungt over alt i medielandskabet. Men det skal gå hånd i hånd med udvikling af kvalitetsindhold, som er dybt relevant for brugerne.

Det er den opskrift, som flagskibe som New York Times og The Guardian følger og det er det man igen og igen hører fra små og mellemstore medier, der har knækket kurven.

Hele rapporten, der har mange andre interessante kapitler, kan læses her

Læs også