Connect with us

Kurateret

Nøgenbilleder af Washington Posts ejer skal presse avisen til tavshed

Sladdermediet National Enquirer vil stoppe anklager om, at deres journalistik er politisk styret ved at true med at udgive billeder af WaPos ejer og hans elskerinde.

Udgivet

den

Nøgenbilleder, afpresning, verdens rigeste person, Det Hvide Hus og retten til fri, uafhængig og kritisk journalistik – det er grundelementerne i en skandale af Hollywoodske dimensioner, der udrulles lige nu.

Hvad der indtil for få dage siden ”blot” var en historie om journalistik drevet af politiske og kommercielle motiver er nu eksploderet og endt i afpresninger og trusler om at offentliggøre dick pics af verdens rigeste mand.

I virkeligheden har skandalen to spor, men i iver efter at opnå størst mulig gevinst af unikt billedemateriale, har det amerikanske sladderimperium National Enquirer i de seneste dage smeltet de to spor sammen – et skridt, som de formentlig allerede nu fortryder.

Det første og vigtigste spor i sagen er, at National Enquirer og deres ejer David Pecker længe har været i andre mediers kritiske søgelys for at mediets støtte til Trump i valgkampen 2016. Anklagen er, at David Pecker har misbrugt sin journalistiske magt for alene at opnå politiske og forretningsmæssige fordele. Et kompleks, som også er blevet undersøgt af Department of Justice.

Blandt de toneangivende medier i den afdækning har været Washington Post, som er ejet af Jeff Bezos. Jeff Bezos, der stiftede Amazon og i dag anses som verdens rigeste mand med en formue på 160 milliarder dollars, har dog intet med den redaktionelle linje på Washington Post at gøre og han ynder at fremhæve avisens uafhængighed og deres armslængde princip.

Det andet spor er, at National Enquirer fornylig offentliggjorde en celeber historie om Jeff Bezos og hans elskerinde Ms. Sanchez. Artiklen indeholdte private sms’er mellem Bezos og Sanchez og det fik Bezos til at igangsætte en privat efterforskning af, hvordan de sms’er var kommet i National Enquirers besiddelse.

Bezos og hans folks interesse for Naional Enquirers arbejdsmetoder blev dog hurtigt for ubehagelige for National Enquirer og for at stoppe efterforskningen besluttede de for få dage siden at sætte hårdt mod hårdt.

Faktisk dobbelt hårdt mod hårdt. For National Enquirer havde nemlig efter deres egen opfattelse et så stærkt våben, at de kunne slå to fluer med et smæk. Nemlig et dick pic af Jezz Bezos og ni andre intime og stærkt private fotos af Bezos og Ms. Sanchez.

Folkene i National Enquirer sendte derfor en mail med to krav: Stop efterforskningen af os og gå offentligt ud og erkend, at ingen i Bezos organisation (herunder Washington Post) har kendskab til, at American Media (Ejerselskabet bag National Enquirer) har bedrevet journalistik styret af politiske motiver.

Hvis Bezos accepterer de to krav vil American Media undlade at udgive, distribuere, dele eller beskrive de ti fotos.

American Media og David Pecker havde næppe forestillet sig, hvor hurtigt deres angrebsvåben kunne rettes tilbage mod dem selv, for i nat offentliggjorde Jeff Besoz mailkorrespondancen med truslerne fra sladderkoncernen.

I et indlæg på Medium beskriver Bezos forløbet og understreger, at han bestemt ikke har lyst til ydmygelsen ved at billederne kommer til at cirkulere på nettet, men at større hensyn vejer tungere. Nemlig, at man ikke skal have lov til at afpresse og dermed kontrollere en mand i hans position – underforstået, at han er eksponent for både fri presse og frie forretninger.

National Enquirer har endnu ikke reageret på Jeff Bezos modtræk.

Foto: Wikimedia

Kurateret

Mediano runder 10 millioner afspilninger

Podcast har det godt i Danmark. Det viser al statistik og bekræftes nu også af interne lyttertal fra Mediano

Udgivet

den

Siden podcastmediet Mediano gik i luften i maj 2016 er det ialt til blevet til 10.333.955 afspillede episoder.

Det skriver Medianos chefredaktør Peter Brüchmann i sin seneste blog, hvor han oplyser, at tallet stammer fra Soundcloud, hvor Mediano oploader alle deres afsnit. Her bliver alt talt med uanset om lytningen foregår via Spotify, iTunes eller andre platforme.

Brüchmann understreger dog, at de ikke kan garantere, at alle afspilninger er lyttet til ende.

Medianos flotte tal vidner endnu engang om at podcast har det godt i Danmark. Over alt pibler det frem med nye lyttetilbud og tal fra DRs medieforskere viser, at 18 procent af danskerne sidste år ugentligt lyttede til podcast.

Det er en stigning fra 15 procent i 2017 og 9 procent i 2016.

Tallene stammer fra Nochmal Consulting med Eric Ziengs i spidsen, der har lanceret en omfattende samling podcast-statistik på sitet podcaststats.dk.

Her kan man også læse statistikker af, hvor lang tid brugerne foretrækker at deres podcastafsnit varer, hvor mange danske podcast, der findes og meget mere.

Ifølge Peter Brüchmanns blog er Medianos lyttere meget vedholdende og lytter i gennemsnit mellem 60 og 85 procent af episoderne til ende. Selv meget lange episoder på op til to timer lyttes i gennemsnit 75 procent til ende.

Mediano startede uden at have mulighed for at betale lønninger til initiativtagerne. Men i dag er omsætningen på tre millioner årligt og en fast stab af medarbejdere og ledelse er lønnet.

Læs resten af artiklen

Andre læser lige nu