Connect with us

Original

TV2 region genindfører fast lokalreporter i hver kommune

TV2 Østjylland opruster i det hyperlokale og vil sikre, at de ikke overser vigtige samtaler med stor relevans for deres brugere

Udgivet

den

TV2 region genindfører fast lokalreporter i hver kommune

Under kommunalvalget sidste år genindførte TV2 Østjylland at have en reporter i hver kommune i regionen. Nu permanentgør mediehuset ordningen.

“Lokalreporterne giver os mulighed for at være hyperlokale, få nye kilder og deltage i samtaler, som vi ellers let kunne overse. Det handler ikke kun om at lave historier, men også finde tid til at lytte, forklarer stationens indholdschef Marlene Boel.

På TV2 Østjyllands hjemmeside er der en oversigt med billeder og kontaktoplysninger på de otte lokalreporter. Og på forsiden er der henvisning til lokalreporterne.

“Vi ønsker, at østjyderne får en personlig indgang til vores hus. I hver kommune arbejder vores lokalreportere dedikeret med at få store og små historier fortalt på både tv, web og sociale medier. De bruger deres personlige facebookprofiler til at dele og debattere indholdet som de samler sammen, ligesom de også linker til indhold fra andre lokale medier – og inviterer alle som har lyst til at diskutere og tale med om, hvad der forgår i kommunen.”

Ifølge Marlene Boel skaber lokalreporterne ikke bare liv i lokalområderne, men får også sat deres hoods på hele regionens dagsorden.

“Vi oplever allerede god synergi, fordi lokalreporterne skubber på med gode ideér, som måske er begyndt som en lille historie, men som kan foldes ud og være relevant for mange i regionen.”

Tidligere chefredaktør Per Westergård og medieforsker Søren Schultz Jørgensen har fornylig udgivet bogen Den Journalistiske Forbindelse, som netop handler om kontakten mellem medierne og brugerne, der i årtier er blevet tyndere og tyndere. Et sats som dette bidrager forhåbentligt til den modsatte udvikling. Læs anmeldelse her.

“Østjyderne skal kunne spejle sig i vores indhold og finde det relevant for det liv, som de lever og kender – det bidrager lokalreporterne i høj grad med,” siger Marlene Boel.

TV2 Østjylland promoverer i øjeblikket deres nye sats med disse videoer:

Læs også