Connect with us

Original

Nu er Biblen i krigen mod fake news udkommet

Ny gratis bog giver opskrifter og metoder til at afsløre fake news og visualisere deres rejse igennem det digitale medielandskab

Udgivet

den

Nu er Biblen i krigen mod fake news udkommet

En international gruppe af forskere, studerende og mediefolk har igennem et år samarbejdet om at udvikle nye redskaber til at bekæmpe fake news. Målet har været at skabe næsten kogebogslignende opskrifter, som kan udnyttes af journalister, underviserer og kritiske mediebrugere, som selv ønsker at undersøge historiers troværdighed.

Nu er arbejdet samlet i en 216 sider lang, gratis bog – A Field Guide to Fake News and other Information Disorders – som er spækket med metoder til at analysere fake news og visualisere deres rejser gennem medielandskabet.

Bogen kan komme til at få  stor betydning for eksperter, der arbejder med fake news, men for det store flertal vil metoderne nok være en tand for utilgængelige – desværre. Selvom mange af metoderne på skærmen ser relativt simple ud, er de i praksis ikke helt lette at håndtere.

Det kan siges med stor sikkerhed, da Medietrends fra sidelinjen har deltaget i arbejdet som testcase for en af metoderne, og derved oplevet, at en metoderne i bogen voldte en del vanskeligheder for ellers meget kompetente universitetsstuderende

Uanset det, er bogen et kæmpe skridt i kampen mod fake news og på baggrund af de nye metoder, kan andre måske arbejde videre med art gøre dem endnu lettere at håndtere. For personer, der arbejder professionelt med fake news vil bogen blive et effektivt og inspirerende opslagsværk.

Bogen kan downloades gratis her

Læs også