Connect with us

Original

Hård mediekamp om de unges opmærksomhed

Indenfor et år er der givet mediestøtte til tre nye medier for de unge. Samtidig er der allerede tre medier skabt af unge for unge – uden mediestøtte

Udgivet

den

Hård mediekamp om de unges opmærksomhed

Man ser det for sig:

Unge i hundredetusindevis, der forsøger at få fred til at pleje deres studier, deres  Instagramliv og deres seriebinging mens det halve af medieDanmark kæmper for at friste dem med nye medier og oplæring i at blive gode mediebrugere.

For et år siden modtog Koncentrat.dk knap tre millioner kroner fra Innovationspuljen til at skabe et medie for de ældre teenagers. Nu har Altinget modtaget 2,9 millioner fra samme pulje til et medie for samme målgruppe og i JP Politikens Hus satser de på de lidt ældre – dem i tyverne – med Format, som også netop har modtaget 3,2 millioner kroner fra Innovationspuljen.

Udover disse tre millionprojekter er der Qvark (som vist ligger lidt stille p.t.), Sein og Papercut Issues, som også retter sig mod unge eller yngre målgrupper

Papercut Issues har det vildeste og mest energifyldte design i #dkmedier og er værd at studere.

Sein, der er et rent græsrodsprojekt styret af helt unge, der skriver til deres jævnaldrende, forsøgte også at få etableringsstøtte til at få deres medie til at gro. Men ifølge et opslag på Seins Facebook-væg blev de afvist, fordi de ikke levede op til kravene om, hvad et nyhedsmedie er.

Sein modtog dog 360.000 kroner som etableringsstøtte i årets første uddeling fra Innovationspuljen.

Format.dk og Koncentrat.dk er begge launchet i beta-versioner, mens Altingets kommende medie først forventes at gå i luften i sommeren 2018. Hvad navnet bliver er uvist og man får ikke stillet sin nysgerrighed ved at stalke Altingets domæneliste. Dog ejer de domænet skoletinget.dk, men det er næppe et brand, der vil hitte i målgruppen.

Original

Reuters tester deepfake nyhedsindslag

Deepfake tager fart i medieverdenen. BBC er igang og nu eksperimenterer Reuters med hele nyhedsindslag med syntetiske værter

Udgivet

den

Reuters tester deepfake nyhedsindslag
Kredit: Reuters

Det internationale nyhedsbureau Reuters har udviklet en prototype af en nyhedsmaskine, der ved hjælp af automatisering og deepfake-teknologi kan producere hele nyhedsindslag med sportsresultater, billeder af mål og videospeak fra en sportsvært.

Nyhedsværten, som er et rigtigt menneske, har indtalt en lang række replikker og tal, og ud fra det kan kunstig intelligens modellere værtens mimik så ansigttræk og mundbevægelser matcher de nyheder, som bliver “oplæst”.

Her efter kombineres værtens speak med video fra fodboldkampen – fuldstændig som vi kender det fra traditionelle sportsnyheder på TV. Eneste forskel er, at værten aldrig har speaket og at han til gengæld kan lave et indslag for utallige fodboldkampe samtidigt.

Medietrends skrev for nyligt om, hvordan BBC eksperimenterer med vejrudsigter, som også benytters sig af deepfake. Og ligesom med BBC, er det også danske Synthesia, som Reuters samarbejder med om deepfake sportsnyheder.

De to eksempler på lødige udnyttelser af deepfake vidner om, at teknologien kan komme til at spille en væsentlig rolle i medieverdenen. Fuldstændig som de automatiserede tekstartikler længe har gjort i den etablerede medieverden.

Med deepfake er de etiske udfordringer dog langt større, da “bedraget” er mere gennemført og overbevisende. Derfor åbner BBCs og Reuters innovationslyst utvivlsom en debat, som bliver interessant og formentlig stærkt polariseret. Debatten er vigtig, men det bliver næppe noget, der standser udviklingen – højst bremser den.

Hos Reuters bliver den etiske debat ikke adresseret, men Nick Cohen, global head of product, core news services, siger:

“Reuters har længe ligget forrest med udforskning af potentialet i, hvordan nye teknologier kan distribuere nyheder og information. Prototyper hjælper os med at forståm hvordan kunstig intellgens og syntetiske medier kombineret med real time feeds med billeder og rapportering kan skabe helt nye produkter og services.”

Læs Reuters meddelelse om prototypen her

Læs resten af artiklen

Andre læser lige nu