Connect with us

Kurateret

Har du styr på din digitale scrapbog?

Dit digitale arbejde er mere skrøbeligt og udsat end du aner. Men der findes løsninger, hvis du vil være sikker på at have backup til fremtiden

Udgivet

den

Har du styr på din digitale scrapbog?

En gang gemte journalister deres artikler i store skrapbøger. Men hvad sker der den dag dit digitale arbejde forsvinder fra nettet? Måske lukker en tidligere arbejdsplads eller også forsvinder dit arbejde bare i opdateringer og nye designs.

Den problemstilling er flere og flere blevet opmærksomme på og NiemanLab zoomer i denne artikel ind på forskellige alternative muligheder for at sikre de digitale værker:

Save My News er en simpel service lavet af en redaktør fra Los Angeles Times. Du opretter dig som bruger ved hjælp af din Twitterkonto og derefter kan du gemme alle dine links. Du kan så senere downloade dine links på et excelark. Men for at åbne dem, er du afhængig af, at de pågældende medier fortsat faciliterer dit arbejde. Linksne kan dog også åbnes via The Internet Archive, der gemmer grimme – men læselige – versioner.

Gotham Grabber er en open source tjeneste, der gemmer dit arbejde som pdf’er. Eneste ulempe ved den ordning er, at man selv skal kode en lille smule videre for at få den til at gemme ens arbejde. Gotham Grabber kan hentes fra Github

Authory er nok den smarteste, men selvfølgelig også den dyreste løsning. Når man først er oprettet her, gemmer Authory automatisk alt ens arbejde og tager backup af det. Authory kan også sende notificationer til mødre og andre fans, når der er nyt fra din side. Authory koster 7 $ om måneden.

Læs mere hos NiemanLab

Foto: Aarhus Universitet

Læs også