Connect with us

Kurateret

Sådan påvirker Facebook og Google de danske medier

I dag præsenterer kulturminister en stor kulegravning af, hvordan Facebook, Google og andre aktører påvirker de danske medier. Læs rapporten her

Udgivet

den

Efter et langt udredningsarbejde præsenterer kulturminister Mette Bock senere i dag rapporten “Sådan påvirker internationale aktører den danske mediebranche”.

Du kan læse rapporten her

I en pressemeddelelse siger Slots- og Kulturstyrelsens direktør Jesper Hermansen:

”Vi har brug for et kvalificeret og solidt fagligt grundlag at stå på, når vi diskuterer mediernes tilstand og udvikling i Danmark. Lige nu er et af de mest presserende spørgsmål for mediebranchen, hvordan danske kvalitetsmedier kan fremtidssikres i takt med, at de internationale aktører får større og større betydning og indflydelse. Derfor har vi fået udarbejdet en ny rapport, der gør os bedre i stand til at forstå, hvordan den danske mediebranche kan navigere i denne nye medievirkelighed, hvor vi både har danske medier, men i høj grad også har globale medieaktører på banen.”

Rapporten er udarbejdet af Tænketanken Mandag Morgen i samarbejde med CBS (Copenhagen Business School) og Aalborg Universitet København. I pressemeddelelsen, udtaler Lisbeth Knudsen:

”Jeg tror, at selv folk med et mangeårigt og indgående kendskab til mediebranchen vil blive overrasket over rapportens dybdegående røntgenbillede af udviklingen og den betydning, som de internationale giganter har på de danske medievirksomheders virkelighed allerede nu og ikke først i en fjern fremtid. De danske medievirksomheder har ikke længere selv kapacitet og gennemslagskraft til at definere de teknologiske, distributionsmæssige og forretningsmæssige standarder, de benytter sig af, når de leverer dansk indhold til de danske mediebrugere. Rammerne for den danske medieudvikling defineres i høj grad af de globale spillere nu.”

Rapporten præsenteres klokken 9:30 ved en miniekonference frem til klokken 14. Du kan følge med på Kulturministereriets livestreaming på dette link

Hvis du ikke vil sætte hele dagen af, kan du se programmet her

Læs også