Connect with us

Kurateret

Byg-din-egen nyhedsmails er bedre end redaktørens arbejde

Nyhedsmails, der er sammensat ud fra læsernes interesser, bliver åbnet dobbelt så mange gange, som hvis de var sammensat af redaktører. Det viser et interessant eksperiment, som er gennemført på Reynolds Journalism Institute i USA.

Udgivet

den

Byg-din-egen nyhedsmails er bedre end redaktørens arbejde

Nyhedsmails, der er sammensat ud fra læsernes interesser, bliver åbnet dobbelt så mange gange, som hvis de var sammensat af redaktører.

Det viser et interessant eksperiment, som er gennemført på Reynolds Journalism Institute i USA. Her har en forsker taget en nyhedsmail fra et medie og skabt en nøjagtig kopi, der bare ikke er styret af mediets redaktører, men af abonnenternes personlige ønsker til indhold.

Abonnenterne har fået mulighed for at udvælge stofområder, nyhedskilder og keywords og på baggrund af det, er der blevet skræddersyet personlige nyhedsmails.

Resultaterne er opsigtsvækkende. De personaliserede nyhedsmails åbnes dobbelt så ofte og der er tre gange så mange, der klikker videre og læser artiklerne.

Undersøgelsen dokumenterer potentialet for personaliseret indholdsmix. Naturligvis er der en fare for ekkokamre, hvis vi alle får hver vores individualiserede verdensbillede. Men brugt fornuftigt og som murbrækker for at få brugerne til rent faktisk at åbne døren, er personalisering et effektivt redskab.

Og ingen forhindrer medierne i at lægge lidt ekstra indhold oven i, som brugerne ikke har bestilt, men som er væsentligt og som kan være med til at skabe fælles referencer.

Læs mere her

Foto: Curt/Flickr

Læs også