Connect with us

Kurateret

Du kan lære at elske de forhadte KPI’er

I en digital verden kan alt måles og intet er derfor mere naturligt end at navigere efter de strategiske nøgletal, KPI (Key Performance Indicators). Men KPI’er bruges ofte forkert og måske derfor får de let kreative mennesker til at se rødt.

Udgivet

den

Du kan lære at elske de forhadte KPI'er
VÆRD AT LÆSE FORDI

I en digital verden kan alt måles og intet er derfor mere naturligt end at navigere efter de strategiske nøgletal, KPI (Key Performance Indicators). Men KPI’er bruges ofte forkert og måske derfor får de let kreative mennesker til at se rødt.

HANDLER OM

Mads-Jakob Vad Kristensen, der har arbejdet med forretningsmodeller og udvikling af medier i mange år, er en stor tilhænger af KPI’er og forsøger i denne relativt korte artikel at afmystificere begrebet.

Hvis KPI’erne er udvalgt og periodiseret korrekt kan de anvendes som sikre navigationsmærker for ens arbejde og udvikling.

Alt dette er jeg enig i.

Eneste tilføjelse herfra er, at KPI’er selvfølgelig skaber frustrationer hos kreative medarbejdere, hvis de forkerte medarbejdere får de forkerte KPI’er. Hvis KPI’er skal styre ens arbejde, skal det være KPI’er, som man selv har en så direkte indflydelse på at nå som muligt.

Derfor vil et medie (og alle andre organisationer) i praksis være nødt til at have KPI’er på mange niveauer. Overordnede (men gerne konkrete)  KPI’ere til ledelsen og individuelle KPI’er til medarbejderne og de forskellige funktioner. På den måde sikres det, at alle har en reel mulighed for de facto at arbejde sig mod målet.

KPI’er kræver grundig forberedelse. Men gjort rigtigt er det et genialt styreredskab.

Og hvorfor skulle kreative mennesker partout hade KPI’er? Likes og shares på sociale medier er jo også en form for KPI’er og dem har de fleste trods alt et kærligt forhold til.

LÆS HER

madskristensen.com

Foto: Richard Matthews/Flickr

Læs også