Connect with us

Kurateret

Facebook vil betale for din video

Facebook vil dele annonceindtægterne fra video med dem, der har publiceret videoen. Måske er det sød musik for videoglade danske medier,

Udgivet

den

Facebook vil betale for din video
VÆRD AT LÆSE FORDI

Flere og flere medier lægger video på Facebook, medierne har mere og mere brug for indtægter og mere og mere trafik til medierne skaffes via Facebook – behøver jeg at sige mere?

HANDLER OM

Facebook planlægger at dele annonceindtægter fra videoafspilninger med dem, der publicerer videoerne. Hvor mange penge videoleverandørerne kan se frem til, er endnu uklart, men alene det, at Facebook vil betale, må være sød musik for mange.

Ifølge Filip Wallbergs nye undersøgelse bliver danske mediers videoer afspillet 7,5 millioner gange dagligt, så selv, hvis der kun er brødkrummer til medierne fra Facebook, kan det måske være noget, der er værd at løbe efter.

I praksis planlægger Facebook at oprette en særlig fane til video. Om det betyder, at Facebook kun vil betale for videoer, der er placeret under denne fane eller det også gælder video på den normale timeline er uklart.

For at sparke projektet igang vil Facebook betale udvalgte producenter up front lige som de gjorde for at kickstarte Facebook Live. Men på længere sigt bliver modellen, at videoproducenterne får en andel af annonceindtægterne.

De skaffes i øvrigt ved hjælp af nye midtvejsreklamer – altså reklamer, der afbryder videoen.

Inden danske medier begynder at gange 7,5 millioner med en-ører og to-ører, bør de nok overveje om det er den slags video, der produceres i dag, som vil være salgbare via Facebook. Marc Zuckerberg er også på dette punkt uklar.

På den ene side fremhæver han, at det er den form for korte videosnacks, der er i fokus her og nu. Men på den anden side er målet at skabe en kanal/platform a la Youtube, hvor brugerne kan være sikker på at kunne finde sine yndlingprogrammer. Det taler for længere produktioner (hvilket også giver bedre plads til midtvejsreklamer = $).

Den nye videofane er allerede udrullet på amerikanske Facebook-sider. Hvornår vi får den i Danmark er ikke godt at vide.

LÆS HER

Techcrunch

Læs også