Connect with us

Kurateret

Annegrethe Rasmussen stiller diagnosen

Alle journalister er ansvarlige for deres eget brand, mediestøtte gør medierne slappe og Rasmussen tjener i dag mere end da hun var freelancer. Lyt til en spændende podcast.

Udgivet

den

Annegrethe Rasmussen stiller diagnosen
VÆRD AT LYTTE TIL FORDI

Denne podcast indrammer ret præcist adskillige dominerende medietendenser.

HANDLER OM

Annegrethe Rasmussen fra POV International bliver interviewet af Christiane Vejlø i Elektronista på Radio24syv. Interviewet, som har mere karakter af en samtale, er værd at tage med i hovedtelefonerne på togturen eller i fitnesscentret fordi Annegrethe Rasmussens analyse af mediesituationen både er præcis og efter min opfattelse stort set rigtig.

Hun kommer ikke med opsigtsvækkende innovative erkendelser – men hvem gør det? Men i løbet af den timelange samtale kommer Rasmussen godt omkring en stor del af de relevante fænomener, som præger medierne i disse år. Og generelt synes jeg, at POV’s chefredaktør har de progressive og fremadrettede svar på udfordringerne.

Blandt andet kommer samtalen forbi det ufravigelige krav om, at journalister skal brande sig selv og deres produkter på de sociale medier, de velkendte betalingsmodeller, der falder fra hinanden, nye indtægter fra native advertising og mikrobetaling, manglende lyst til mediestøtte samt Annegrethe Rasmussens syn på den generelle metaltræthed i den etablerede medieverden.

Annegrethe Rasmussen udtaler sig primært om sine egne erfaringer og sin egen situation, men fordi hun er så god til at reflektere over omstændighederne er hun interessant som eksponent for branchens generelle situation.

Annegrethe Rasmussen kontrovers med Information, Journalisten, Altinget og Weekendavisen får også endnu en omgang. Lidt trættende, men det er vel fortsat sådan, at de fleste redaktioner med rette tænker, at de har pligt til at omtale sagen, hvis mikrofonen tændes for Annegrethe Rasmussen.

Men som sagt, en podcast, der først og fremmest får tegnet en stor del af mediebranchens status godt op

LYT HER

Elektronista

Læs også