Connect with us

Kurateret

Vox’ nye medie udkommer kun på Facebook

Medier opgiver at trække brugerne til deres hjemmesider. I stedet giver de den gas, hvor brugerne i forvejen er. Nu omfavner Vox Media også den nye tendens

Udgivet

den

VÆRD AT LÆSE FORDI

Den digitale transformation tager hele tiden nye højder. En tendens, som vi helt sikkert kommer til at se mere til i nær fremtid, er at medier opgiver tanken om at være brugernes “destination” og istedet placerer sig, hvor brugerne i forvejen er – på de sociale medier.

Det er i det lys, man skal se Vox’ nye initiativ.

HANDLER OM

Vox Media, der i Danmark er mest kendt for det politiske site Vox.com, men som også udgiver en stribe andre store digitalt indfødte medier, udkommer i dag med et nyt medie kaldet Circuit Breaker.

Men til forskel fra Vox Medias andre medier, får Circuit Breaker ikke sin egen hjemmeside. Det skal kun udkomme på sig egen Facebook side, skriver New York Times.

Dog er jeg i skrivende stund i tvivl om, hvor bogstaveligt, man skal forstå det. For på den nye Facebook side, er der et link til en underside på The Verge, som er Circuit Breakers modermedie. Her finder man adskillige artikler, som dog ikke er publiceret på Facebook siden endnu. Men det kan jo være noget med tidsforskellen.

Spørgsmålet er om ikke Circuit Breaker i virkeligheden er en vertikal til The Verge, som får en særlig Facebook behandling. Vi får se.

En anden lidt forvirrende detalje er, at New York Times skriver, at Circuit Breaker vil anvende Instant Articles – dette burde ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke man har en hjemmeside. Men måske Facebook bøjer reglerne for eksperimentets skyld. Også det får vi at se.

Hvis Circuit Breaker, der i øvrigt skal skrive om gadgets, viser sig ikke at være et fuldblods vi-har-ikke-gammeldags-hjemmeside-medie, så tjek Nowth.is – de er kompromisløse.

LÆS HER

New York Times

Læs også