Connect with us

Kurateret

Journalister ønsker fælles mikrobetaling i Danmark

Ny undersøgelse viser, at journalister ønsker en Spotify-model for danske medier og at de ikke ønsker at begrænse dr.dk af hensyn til private medier.

Udgivet

den

VÆRD AT LÆSE FORDI

Ideen om en fælles mikrobetalingsplatform for danske medier har været diskuteret i årevis. Nu bakker journalister og redaktører op om ideen i en ny meningsmåling.

HANDLER OM

Publistklubben har netop offentliggjort en stor undersøgelse, der tager temperaturen på den danske mediebranche. 2.875 journalister – kaldet branchepanelet – og 185 fremtrædende journalister og redaktører – kaldet publicistpanellet – er blevet interviewet.

Hovedresultaterne handler om de største bekymringer i branchen og er ikke særligt overraskende. Dem kan du læse om her i Politiken eller i Journalisten.

Men blandt det mange spørgsmål, er der to interessante svar.

Nemlig, at et flertal i publicistpanelet, og næsten lige så mange blandt journalisterne, bakker op om en fælles dansk platform for mikrobetaling af journalistik. Det kunne for eksempel inspireres af det hollandske Blendle, som du kan læse mere om her.

fig9

 

 

 

 

 

Et andet spørgsmål med politisk interesse er striden om, hvorvidt dr.dk bør begrænses af hensyn til de private medier. Det mener journalisterne ikke.

fig39

 

 

 

 

 

LÆS HER

Så snart Publicistklubben oploader undersøgelsen vil jeg linke til den. Indtil da, kan du downloade den – klik her

Læs også