Connect with us

Kurateret

Kan vi bruge bots til journalistik?

Nyhedsrobotter stormer ind i den publicistiske værdikæde. Det nye er, at Facebook vil lukke dem ind i vores intime chat- og beskedrum.

Udgivet

den

Kan vi bruge bots til journalistik?
VÆRD AT LÆSE FORDI

Nyhedsrobotter stormer ind i den publicistiske værdikæde. Det nye er, at Facebook vil lukke dem ind i vores intime chat- og beskedrum.

HANDLER OM

Bots eller chatbots er højtudviklede softwareprogrammer, der kan kommunikere med brugerne. På Facebooks udviklerkonference F8 annoncerede Marc Zuckerberg, at man vil lade medier udvikle nyhedsbots, som vil få adgang til Messenger.

Det vil måske komme til at minde om Quartz’ nyhedsbot, som blev lanceret for ikke længe siden. Personligt var jeg meget begejstret ved lanceringen, men her cirka to måneder senere, må jeg konstatere, at jeg nærmest aldrig bruger den og også er lidt irriteret over at få journalistikken bidt op i stumper og hele tiden skulle føre en pseudo-konversation med en robot.

Men som Lars K. Jensen skriver i dette blogindlæg, er Quartz’ problem måske, at deres app er en stand alone installation og at teknikken måske får større værdi, når den bliver indført direkte i vores Messenger.

Vi får se – og indtil da, er der god baggrund og perspektiv at hente i dette indlæg

LÆS HER

EB Udvikling

Læs også