Connect with us

Kurateret

Undersøgende journalistik kan sponsoreres

Sponsoreret indhold skal bidrage positivt til sponsorens brand. Derfor står undersøgende journalistik ikke forest ved gavebordet. Måske er nye tider på vej.

Udgivet

den

Undersøgende journalistik kan sponsoreres
VÆRD AT LÆSE FORDI

Sponsoreret og branded journalistik vinder mere og mere frem – derfor er det interessant om alle typer journalistik kan finde en sponsor.

HANDLER OM

Hvis en sponsor skal sponsorere journalistik, er det ret oplagt at indholdet skal bidrage positivt til sponsorens renomme og brand. Derfor vil journalistik, der er kritisk og undersøgende ofte have svært ved at tiltrække sponsorpenge.

Men det er ikke umuligt, og hvem ved måske er der bare nogen, der skal vise vejen. Ihvertfald har Amazon, som åbenbart også producerer tv-serier, netop sponsoret en undersøgende artikelserie i The Guardian.

Artikelserien er en tilsyneladende typisk amerikansk stykke undersøgende journalistik, hvor avisens reportere forsøger at opklare et uopklaret mord. Men Amazon betaler og dermed er der sket noget i genren for betalt indhold, som ikke ofte sker.

Man kan så argumentere, at lige netop i dette tilfælde, er der ikke tale om at en sponsor forbindes med en negativ, kritisk historie, men derimod med en opgave, som de fleste trods alt sympatiserer med, nemlig at opklare et gammelt mord.

Så selvom NiemanLab, der har skrevet denne artikel, betegner det som skelsættende, er der måske stadig langt til at private sponsorer betaler for ægte kritisk undersøgende journalistik, som skaber flere fjender end venner.

LÆS HER

NiemanLab

Læs også