Connect with us

Kurateret

I fremtiden vil vi fotografere alting – og kigge på ingenting

På de sociale medier bruger vi næsten bevidstløst billeder som punktum efter vores opdateringer. Før var foto mindemarkører over vores liv. Nu er de reduceret til digitale bogmærker. Blogger filosoferer over fremtiden.

Udgivet

den

I fremtiden vil vi fotografere alting, og kigge på ingenting
VÆRD AT LÆSE FORDI

Vi er midt i en fotoeksplosion og Google og Facebook har bedre ideer til, hvad dine billeder skal bruges til, end du selv har.

HANDLER OM

Udbredelsen af smartphones har skabt en sand fotoeksplosion, hvor antallet af daglige digitale billeder globalt skal tælles i milliarder. Fordi vi har så mange billeder, aner vi ikke hvad vi skal bruge dem til, mener den indisk-amerikanske blogger Om Malik.

På de sociale medier bruger vi nærmest konsekvent billeder som punktum efter vores opdateringer. Dermed bliver billeder, som vi tidligere opfattede som mindemarkører over vores liv, reduceret til digitale bogmærker.

Hvis vi skal have værdien i fotos tilbage, skal vi derfor lære at sortere i de mange billeder, finde de bedste, smide dubletterne ud, tagge personer og steder og opbygge fortællinger. Men det er uoverskueligt og næsten ingen får det gjort.

Men Google Photos kan klare opgaven. Spørgsmålet er bare om vi er klar til at overlade hele vores visuelle liv til it-giganten?

Om Malik er splittet.

LÆS HER

The New Yorker

Foto: Andrew Dallas/Flickr

Læs også