Connect with us

Kurateret

Hvad er Qvark og hvad kan det som medie?

Qvark.dk er et nyt dansk medie for unge under 30 år.

Udgivet

den

Hvad er Qvark og hvad kan det som medie?
VÆRD AT LÆSE FORDI

Qvark.dk er et nyt dansk medie for unge under 30 år.

HANDLER OM

Qvark.dk er netop gået i luften med indhold målrettet publikummet mellem 15 og 30 år. De skriver selv, at de vil skrive samfundsrelevante nyheder om politik, kultur og ja, samfund.  Fortælleformen vil være i den virale genre. Det vil sige korte tekster, GIFs og en  let og uformel tone.

Jeg har ikke nærstuderet Qvark.dk, og jeg er ikke målgruppen. Men at dømme ud fra deres eget manifest lader det til, at de vil placere sig redaktionelt et eller andet sted mellem Buzzfeed og det amerikanske mic.com – nok nærmere Mic end Buzzfeed. Mic.com har med stor succes målrettet sig mod de såkaldte millenials (samme publikum som Qvarks) og deres målsætning har fra begyndelsen været, at bare fordi man er ung, er man ikke dum.

Det gælder derfor om ikke at tale ned til læserne og ikke fordumme indholdet. Men derfor kan gifs selvfølgelig sagtens have en relevans til at kaste benzin på det publicistiske bål. Held og lykke til Qvark.dk

Men læs, hvad de selv skriver.

LÆS HER

Qvark.dk

Læs også