Connect with us

Nyhed

Pressens Uddannelsesfond hæver støtten til efteruddannelse med 50 %

Efteruddannelse er næsten gået i stå i mediebranchen, men nu skal en økonomisk saltvandsindsprøjtning sparke gang i kurserne igen.

Udgivet

den

Pressens Uddannelsesfond hæver støtten til efteruddannelse med 50 %
Fra et af Medietrends kurser

Pressemeddelelse:

COVID-19 ramte mediebranchen hårdt, og meget få kom på efteruddannelse i 2020, ca. 400 færre i 2020 end i 2019. Det betød 2,5 mio. kroner mindre udbetalt støtte i 2020. Derfor forhøjer Pressens Uddannelsesfond nu støtten til efteruddannelse med 50 procent i et år.

De nye støtteregler gælder fra 1. juli 2021 til 31. juni 2022, hvilket omfatter efterårets kurser, som kan ses fra mandag 17.  maj på www.mediernesefteruddannelse.dk.

”Vi er helt med på, at efteruddannelse ikke har været førsteprioritet under COVID-19, men nu, hvor det igen er muligt, vil vi i Pressens Uddannelsesfond gerne stimulere incitamentet til efteruddannelse. Det gør vi ved at forhøjede støtten med 50 procent i det kommende år. Vi håber derved, at det større støttebeløb, der vil kunne opnås, vil motivere flere til at tage efteruddannelse, som er så nødvendig, for at mediebranchen kan udvikle sig, ikke mindst set i lyset af den digitale udvikling”, siger Louise Brincker, administrerende direktør i Danske Medier.

Louise Brincker deler formandsposten i bestyrelsen for Pressens Uddannelsesfond med Allan Boye Thulstrup, næstformand i Dansk Journalistforbund. Han siger:

”Vi har set, at mange af gode grunde ikke har fået efteruddannet sig det sidste år, og en 50 procents stigning i støtten i et år er en måde at få de penge, som skal hjælpe folk med at blive klogere, ud at arbejde, så vi kan få det opsparede behov for at efteruddanne sig indhentet. Det ville være synd, hvis et helt års efteruddannelse blev tabt på gulvet”, siger Allan Boye Thulstrup, der stadig håber, at kursusudbyderne har mod på at være med til at skabe spændende kurser, selvom det har været et hårdt år for små selvstændige.

”Vi håber, at den forhøjede støtte kan få endnu flere til at få øjnene op for de gode efteruddannelsestilbud, og at arbejdspladserne vil arbejde aktivt for at få sendt medarbejderne afsted, mens støtten er høj. Den forhøjede støtte er også en håndsrækning til freelancerne til at komme på kursus i et økonomisk hårdt år”, siger Allan Boye Thulstup.

Han opfordrer også arbejdsgiverne til at bruge muligheden for at lave efteruddannelse på arbejdspladsen i år med forhøjet støtte.

”De interne efteruddannelseskurser på arbejdspladskurserne er en god måde at få rystet folk sammen på igen efter lang tid med hjemmearbejde, og jeg vil opfordre til, at arbejdsgiverne overvejer den fremfor en vinsmagning”, siger Allan Boye Thulstup.

Tilmeldingen til de over 300 kurser i efteråret 2021 åbner 31. maj kl. 9, men kurserne kan ses fra 14 dage før på www.mediernesefteruddannelse.dk og i kursuskataloget, der bliver uddelt med fagbladet Journalisten.

Medietrends kurser for både forår og efterår kan ses her

Læs også