Connect with us

Nyhed

Danskerne mener, at nyhedsalgoritmer ofte er bedre end journalister og redaktører

På to ud af fem undersøgte redaktøropgaver taber menneskeredaktører til algoritmerne. Det fremgår af en ny undersøgelse, hvor 1225 danskere er blevet spurgt

Udgivet

den

Danskerne mener, at nyhedsalgoritmer ofte er bedre end journalister og redaktører

Journalister og redaktører er dygtige til meget, men hvis det handler om at udvælge neutrale nyheder eller indhold, der har personlig relevans for brugerne, mener et flertal at nyhedsalgoritmer er dygtigere.

Det viser en ny undersøgelse fra Mediernes Forsknings og Innovationscenter ved Center for Journalistik på SDU.

Undersøgelsen, der er baseret på Epinion-interviews med 1.225 Facebookbrugere, vil nok blive læst med bekymring blandt mange i mediebranchen.

For ikke alene tror flere danskere, at algoritmer er bedre end journalister til at udvælge neutrale nyheder og nyheder med personlig relevans. Men når man bryder svarene ned på alder, viser det sig, at de yngste – generation Z – har markant mere fidus til algoritmerne end til journalisterne.

Journalister og redaktører kan dog glæde sig over, at undersøgelsen viser, at der er større tillid til nyheder, der er udvalgt af journalister og redaktører end af algoritmer.

Bundlinen er, at danskerne faktisk foretrækker, at mediemennesker udvælger nyhederne i samarbejde med algoritmerne.

Undersøgelsen dokumenterer også, at danskerne foretrækker, at Facebook udvælger nyheder, der er baseret på traditionelle journalistiske værdier som troværdighed og faktuel korrekthed fremfor klassiske Facebook-værdier som flest likes, delinger og især kommentarer.

Hele undersøgelsen kan studeres her

Læs også