Connect with us

Medietrends nyhedsbreve

Det syder med lyst til innovation

• Buzzfeed serverer historier der passer til dit humør
• Nu kommer dit boligkøb på Ritzau
• B.T. ændrer avismodel: Bliver gratis i hverdagen
• Jysk Fynske Medier lader robot læse højt
• DMJX får millionbeløb til at skabe journalistik sammen med borgerne
• Frivillige mikrobetalinger gør nyhedsbrevet Morgenposten levedygtig
• Måske bliver P8 Jazz og P6 Beat reddet på målstregen
• Sidste chance for at indstille til FUJ-prisen
• Kom gratis med til Praudas Festival for nye medier

Udgivet

den

Sådan endte jeg som fascistoid poster boy

Velkommen til Medietrends nyhedsarkiv. Hvis du ønsker at få friske nyhedsbreve kan du gratis tilmelde dig det ugentlige nyhedsbrev ved at klikke HER

På din skærm lige nu:

  • to skud fra Medietrends
  • syv korte nyheder fra medieverdenen
  • fire kurser
  • et netværk

Godmorgen.. ☕️

Hvis du skulle være i tvivl, så syder det med lyst til at udvikle ude i den danske medieverden. I den seneste uge har jeg været i nærkontakt med tre mediehuse og to uddannelsesinstitutioner og alle steder bobler det fordomsfrit med ideer, lyst og vilje til at gribe fremtiden.

Det gælder både nye platforme, nye målgrupper, nye redaktionelle mindsets, nye services og nytænkende strategier.

👍👍👍

Jan

Medietrends

Buzzfeed serverer historier der passer til dit humør

Er du sulten, stresset, nysgerrig eller keder du dig? Buzzfeed lancerer et såkaldt moodfeed, der finder artikler, der passer til dit humør.

Ideen er rimelig original og man kan godt forestille sig, at nogen kan arbejde videre med den til lidt mindre fjollede formål.

Men om det sker eller ej, så er selve navigationen genial og man kan slet ikke lade være med at snurre på hjulet. Og den ville kunne bruges i mange sammenhæng – særligt på mobil.

Nu kommer dit boligkøb på Ritzau

Vi er mange nysgerrige, der hidtil selv har snaget i vores naboers bolighandler ved hjælp af Boliga og andre digitale tjenester.

Men fremover vil Ritzau skære alle bolighandler ud i pap og lade deres robot skrive artikler så snart salget er tinglyst. Den slags hyperlokal journalistik har svenske MittMedia haft stor succes med.

BRIEF

1-7. B.T. ændrer avismodel: Bliver gratis i hverdagen

I dag udgives dagligt to forskellige versioner af B.T. Men efter årsskiftet vil der i hverdagene kun være den gratis version og en ny, større betalingsversion i weekenden.

2-7. Jysk Fynske Medier lader robot læse højt

Snart kan læserne af nyhedsbrevene fra Jysk Fynske Medier få deres artikler læst op af en robot. Den hedder Athena og er baseret på kunstig intelligens fra Amazon.

3-7. DMJX får millionbeløb til at skabe journalistik sammen med borgerne

DMJX har modtaget 1,7 mio. kr fra EU til et treårigt udviklingsprojekt, der skal skabe flere løsninger i nyheder og informationer. Det drejer sig blandt andet om at klæde journalister på med viden og værktøjer, så de sammen med borgerne kan identificere relevante problemer og løsninger.

4-7. Frivillige mikrobetalinger gør nyhedsbrevet Morgenposten levedygtig

Læserne af Morgenposten, der udkommer som nyhedsbrev sammen med Føljeton hver fredag, betaler helt frivilligt 10.000 kroner om måneden for at støtte udgivelsen. Det sker kun få måneder efter Morgenposten lancerede muligheden via platformen 10’er. (bag betalingsvæg)

5-7. Måske bliver P8 Jazz og P6 Beat reddet på målstregen

Det sagde DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn efter politikere fra flere partier har signaleret, at de gerne vil finde penge til at redde kanalerne. Derfor overvejer DR at udskyde lukningen, der ellers skulle ske ved nytår, til det er afklaret om der kommer flere penge fra Christiansborg.

6-7. Sidste chance for at indstille til FUJ-prisen

Fredag er sidste chance, hvis du vil indstille en eller flere kandidater til årets priser fra Foreningen for Undersøgende Journalistik. Der er fire kategorier: Graverprisen, Formidlingsprisen, Aktualitetsprisen og Metodeprisen. 

7-7. Kom gratis med til Praudas Festival for nye medier

Medietrends er medlem af foreningen for nye medier Prauda og har derfor en ekstra billet til den kommende Festival for nye medier. Den trækker vi lod om mellem Medietrends medlemmer – dem der betaler 25 kroner om måneden for at støtte Medietrends. Støt Medietrends og få chancen (gode odds) for at få en fribillet til Prauda, som altså ikke har noget at gøre med det gamle sovjetmedie. (som i øvrigt stadig eksisterer).

Læs om festivallen her og støt Medietrends længere nede i mailen.

Støt Medietrends

Hvis du er glad for Medietrends, kan du blive medlem og være med til at støtte udgivelsen. Al støtte går til at gøre Medietrends bedre.

Medietrends har valgt ikke at have betalingsmur, for når det handler om udvikling, inspiration og nye tanker, er det vigtigere at nå ud til mange medieinteresserede end til få med råd til dyre abonnementer.

Men det koster stadig tid og penge at udgive, så derfor er det muligt at være frivilligt medlem – endda ganske billigt.

For 25 kroner om måneden kan du personligt blive et højt elsket medlem. Du kan også melde hele din virksomhed ind for 500 kr. om måneden.

Som ven af Medietrends modtager du den årlige Medietrends-rapport før alle andre.

Og lige i denne uge bliver der også trukket lod om en billet til Praudas Festival for nye medier.

Klik her hvis du har lyst til at støtte

Du nåede igennem hele nyhedsbrevet 👍

Tak for at du fulgte med hele vejen. Husk at du kan tjekke Medietrends hele ugen og ellers er der post igen om en uge. 📬

Læs også