Connect with us

Kurateret

Journalistikkens svar på Den Blå Avis

Uanset om denne startup bliver en succes eller ej, kan ideen vitalisere alle mediers behov for nærkontakt med brugerne.

Udgivet

den

Journalistikkens svar på Den Blå Avis
VÆRD AT LÆSE FORDI

Uanset om denne startup bliver en succes eller ej, kan ideen vitalisere alle mediers behov for nærkontakt med brugerne.

HANDLER OM

Peblish, der gik i luften for et lille år siden, har netop relanceret deres platform. Tidligere fungerede Peblish som en envejs crowd funding platform, hvor journalister kunne pitche deres ideer og brugerne kunne støtte med alt fra 10 kroner og opefter.

Men nu vender Peblish dialogen begge veje, så brugerne også kan komme med forslag til journalistik. Brugerne kan herefter stemme forslaget op for at vække journalisternes interesse for at byde ind på opgaven.

Når en journalist byder ind med et artikelforslag, går den sædvanlige crowdfunding igang.

Når artiklen er finansieret og publiceret, kan den først og fremmest læses af dem, der har betalt. Andre kan dog også få lov, hvis de betaler typisk 10 kroner. Peblish er derfor også et interessant studie i mikrobetaling.

Peblishs nye markedsplads for journalistik har nogle sympatiske grundtanker om at forbinde journalistikken med brugerne. Og det er et fuldtonet opgør med den traditionelle forståelse af publicisme, der udtænkes i lukkede redaktionslokaler.

Netop fordi indholdet bestemmes af brugerne, vil Peblishs publicistiske profil formentlig blive lige så slingrende som DSB’s overholdelse af køretiderne. Det er derfor klogt af Peblish, at de definerer sig selv som en platform og ikke et medie.

Ifølge Peblish garanterer de dog for journalistikkens kvalitet og har forhåndsgodkendt journalisterne. Derfor er sammenligningen med Den Blå Avis, hvor enhver kan faldbyde sit pulterkammer, ikke helt fair.  Men forstået som et vigtigt dialogværktøj mellem kunder og leverandører holder billedet.

LÆS HER

Peblish

Jeg deltager i en paneldebat om journalistikkens fremtid, når Peblish holder et debatarrangement den 10. oktober. Der er fri adgang og du kan tilmelde dig og læse mere om arrangementet her

Læs også