Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Laila Karim

Branchen har brug for at omfavne, hvad Danmark egentlig er; et virvar af forskellige kulturer, sprog og synspunkter.

Udgivet

den

Fire minutter med Laila Karim
Foto: Emma Ishøy

Anna Lin sendte i sidste uge stafetten videre til Laila Karim med disse ord:

Stafetten skal videre til Laila Karim fra DR. Hun er fra den seneste årgang af Talentholdet og har gang i nogle nye spændende ting, jeg gerne vil høre mere om!

Laila Karim er vært på P3’s Youtube “Zonen”. Har været radiovært på P3 og været på dette års DR talenthold. 

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden? 

Jeg er gået fra at være på Talentholdet, hvor drømmen var at blive vært, til at værtsrollen nu faktisk er blevet min hverdag! Mit job på P3’s YouTube “Zonen” er et nyt felt, jeg bevæger mig ud i, og jeg skal lige sige, det er mega spændende!

Jeg går all in og bruger mig selv som udgangspunkt i mit arbejde, fordi jeg håber, det kan give en relaterbar følelse hos dem derude. Det er vigtigt for mig, at man kan mærke mig i det indhold, vi laver. Vi er totalt ude på en mission for at se, hvor meget vores kroppe egentlig kan.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb? 

Creators på SoMe og medier som YouTube, der deler deres personlige perspektiver, giver mig håb. De repræsenterer en mangfoldighed af stemmer og åbner op for, at alle kan deltage i mediebranchen. Det er også noget, jeg synes talentholdet kan, fordi det er et sted, der udfordrer konventionerne, og er med til at spice tingene lidt op.

Hvis jeg skal nævne en specifik person, der rummer disse ting, må det være værten Solaf Masoud. Hun har virkelig formået at skabe en betydningsfuld tilstedeværelse i branchen. 

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes? 

At være mere åben for forskelligheder. Jeg tror virkelig, at mediebranchen kan gøre en stor forskel ved at inkludere flere perspektiver og mennesker med forskellige baggrunde og livserfaringer. Jeg oplever fremskridt, men det måtte godt gå hurtigere.

Jeg vil se en bredere vifte af stemmer og ansigter på skærmen og bag mikrofonerne, så det hele ikke bliver så ensartet. Branchen har brug for at omfavne, hvad Danmark egentlig er; et virvar af forskellige kulturer, sprog og synspunkter.

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Mediebranchen kan have godt af at trække fra andre brancher, hvor mennesket er i fokus. Den kan være utrolig svær at navigere i, og i starten kan man føle sig som en dråbe i havet.
Det betyder meget at have nogen i branchen, der tager én under deres vinger og afsætter tid til at guide nye ind i denne verden. For mig var det TV- og radiovært Cecilie Hother, der gjorde denne forskel.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge? 

Det skal et kæmpe talent, hvis personlighed altid skinner igennem i dét, hun laver. Det drejer sig om Laila Godir, som er vært på P3-programmet “Spice”.

Foto: Emma Ishøy

Læs også