Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Anna Lin

“Jeg nægter at tro, vi repræsenterer det Danmark, vi gerne vil dække, hvis hele redaktion går til padeltennis det samme sted.”

Udgivet

den

Fire minutter med Anna Lin
Foto: Yazz Jansen

Anna Lin Lundsgaard er freelance TV- og podcastvært. Har blandt andet været vært på DR Ultra, Kender du typen og MGP.

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?

Min podcast SOLO, som jeg er i gang med anden sæson af. Den er optaget i New York, og handler om at tage alene ud i verden og møde sig selv i mødet med det fremmede. Mange af mine projekter tager udgangspunkt i mig selv for forhåbentligt at fortælle noget om os allesammen. Min bror, Mads Bjørn Lundsgaard, er min lyddesigner og kreative makker, og vi sidder lige nu sammen og sørger for, den bliver klar til premieren om lidt.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?

De nye talenter, der bliver ved med at komme ind i branchen. Jeg er stolt af at være fra DR’s Talenthold, og jeg elsker at følge med i, hvem der kommer ind ad døren for hver årgang. Det nuværende hold har nogle funklende stjerner, men der også andre nævneværdige talenter. Solaf Masoud, som har været så sød at give stafetten til mig, giver mig især håb. Hun har et umiddelbart talent, som branchen har brug for, og jeg håber, flere som hende får adgang til at gøre en forskel indefra.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?

Ansætte mennesker fremfor jobs. Der er brug for folk, der tænker anderledes, og hvis alle kommer fra den samme baggrund eller uddannelse, er der høj sandsynlighed for, at de udover at have den samme værktøjskasse, også har de samme tankemønstre.

Håndværk kan tillæres, men gode idéer kommer ikke af at have gået i skole det rigtige sted. Vi skal have flere forskellige mennesker med forskellige hobbyer og historier ind på gangene. Jeg nægter at tro, vi repræsenterer det Danmark, vi gerne vil dække, hvis hele redaktion går til padeltennis det samme sted. 

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Det er bare et job. Det er et vigtigt job, ja. Men som en, der har været i mediebranchen, siden jeg var 20 år, kan jeg mærke, hvor vigtigt det er for mig at huske på, det bare er mit arbejde. Jeg er alt muligt andet end tv-vært, og jeg er ikke mindre værd, hvis jeg en dag stopper. Det er vigtigt at lægge værdi i sit arbejde, men jeg tror, mange i branchen, kunne lære noget af at zoome lidt ud og se proportionerne af, hvor meget andet der har betydning i verden.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Stafetten skal videre til Laila Karim fra DR. Hun er fra den seneste årgang af Talentholdet og har gang i nogle nye spændende ting, jeg gerne vil høre mere om!

Læs også