Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Andrea Dragsdahl

“Vi skal lære af dem, der stolt betragter deres job som et privilegium. Lidt mere ærefrygt og taknemmelighed ville klæde en branche, der har enorm magt og indflydelse”

Udgivet

den

Fire minutter med Andrea Dragsdahl
Foto: Peter Boier

Camilla Mehlsen sendte i sidste uge stafetten videre til Andrea Dragsdahl med disse ord:

Jeg sender stafetten videre til Andrea Dragsdahl fra TV 2. Hun besidder en nysgerrighed over for samfundet med dens kompleksitet, samtidig med at hun har en næse for det nære. Og ja, så har hun som mig en interesse for, hvordan tech forandrer vores samfund. Jeg mødte hende blandt andet til en konference med fokus på tech, hvor hun havde taget fri fra sit arbejde og brugte sin fridag for at blive fagligt klogere. Det har jeg stor respekt for.

Andrea Dragsdahl er vært på TV2 News og nyhedspodcasten ‘DATO’

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?

Jeg tænker meget over, hvordan vi som nyhedsmedie er relevant for nyhedstrætte danskere. For mens jeg forstår, at det kan virke uoverskueligt at følge med i krig, politik og verdensøkonomi, så bliver der hver dag lavet hamrende vigtig journalistik. Det er historier, jeg er begejstret for og nysgerrig på – og det vil jeg gerne dele med endnu flere seere, lyttere og læsere.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?

Ældre journalister, der tager sig tid til at lære fra sig. Dem, der møder på arbejde med lysten og viljen til at se andre vokse. Jeg har fået og får hele tiden uvurderlig hjælp og sparring fra kolleger med mere erfaring. Dem, der bruger deres tid og energi på at hjælpe yngre journalister – som mig selv – arbejde sig frem i en ret hård branche. De er uundværlige.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?

Der er stadig brug for et opgør med løse og tidsbegrænsede ansættelser. Alt for mange bruger alt for meget tid og energi på at bekymre sig om kontrakter, timetal og rettigheder. Det er kræfter, der hellere skal bruges på at lave den stærke journalistik, branchen skal leve af.

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Vi skal lære af dem, der stolt betragter deres job som et privilegium. Lidt mere ærefrygt og taknemmelighed ville klæde en branche, der har enorm magt og indflydelse. Det skal vi anerkende og handle efter uden at forklejne vigtige debatter om arbejdsvilkår og svære økonomiske tider.

Hvem skal have stafetten i næste uge?

Det skal Solaf Masoud. Som teenager kom hun til Danmark fra Syrien med en drøm om at blive journalist. Mindre end 10 år senere er hun i dag vært på DR Ultra. Jeg beundrer hendes ihærdighed, viljestyrke og tilgang til vores fag.

Læs også