Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Lars K. Andersen.

“hvis man venter en anelse med den hårde vinkling, så kommer der altså nogle gaver, og det kunne jo også være, at man undgik så mange forslåede mennesker i kølvandet.”

Udgivet

den

Fire minutter med Lars K. Andersen.
Foto: Still fra Phantoms of the Sierra Madre. Med tilladelse fra Lars Skree.

Lars Skree sendte i sidste uge stafetten videre til Lars K. Andersen med disse ord:

Jeg synes, manuskriptforfattere er en gruppe, vi sjældent hører meget om i Danmark, men uden dem, havde vi ingen film. Jeg har haft den fornøjelse at arbejde sammen med Lars K. Andersen på PHANTOMS OF THE SIERRA MADRE, som får verdens premiere på CPH:DOX i hovedkonkurrencen i næste måned. Jeg glæder mig til at se, hvad Lars svarer til disse spørgsmål.

Lars K. Andersen er manuskriptforfatter i den danske filmbranche. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole, Forfatterskolen og Den Danske Filmskole.

Hvad fylder mest i dit arbejde lige for tiden?

Vi er ved at caste instruktør til den tv-serie, som jeg er hovedforfatter på og som skal optages til august. Derudover er der premiere på dokumentarfilmen Phantoms of the Sierra Madre på CPH:DOX her midt i marts. Det er gået op for os, at den nok er mere kontroversiel end vi havde regnet med, så vi er rimeligt spændt på, hvordan den bliver modtaget.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?

Jeg tror, at jeg vælger Georg Larsen, som jeg stødte på engang for mange år siden, da jeg var del af et monstrøst ambitiøst rockband, han lavede radiomontage om. Det skulle have været historien om et gennembrud, men blev historien om et sammenbrud, og det blev historien jo ikke dårligere af. Georg er drevet af samvittighed og indre brand. Hans naturserie giver noget så sjældent som håb. Der skulle være mange flere af hans slags.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?

Jeg er afgjort ikke en af dem, der mener, at dansk film aktuelt befinder sig i verdensklassen, men mediebranchen kunne måske lære af den insisteren på at være i proces, som af og til opstår på filmprojekter i den tidlige fase. Det er et fordyrende element, men hvis man venter en anelse med den hårde vinkling, så kommer der altså nogle gaver, og det kunne jo også være, at man undgik så mange forslåede mennesker i kølvandet.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Per Juul Carlsen har altid været en nøgtern og præcis iagttager af samtid og medier. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad han tænker om faktisk temmelig meget lige nu.

Læs også