Connect with us

4 minutter med X

Fire minutter med Issa Mahmoud Jeppesen

Issa Mahmoud Jeppesen, journalist og vært på DR2’s Deadline, foreslår, at dagbladene udvælger og oplæser dagens tre bedste artikler

Udgivet

den

Fire minutter med Issa Mahmoud Jeppesen
Foto: Petra Kleis, DR

Floridan Elabdi sendte i sidste uge stafetten videre til Issa Mahmoud Jeppesen med disse ord:

Der er en talentspejder på DR’s redaktionsgange, som skal have en lønforhøjelse. Issa forekommer både rolig og samtidig knivskarp i værtsstolen på Deadline. Som en tiger der sniger sig gennem græsset og slår til, når man allermindst venter det. Kæmpe scoop for DR.

Issa Mahmoud Jeppesen er journalist og vært på DR2’s Deadline

Hvad fylder mest i dit arbejde for tiden?

At, indtil for nylig, politiske hovedmodstandere har slået pjalterne sammen i en regering og nu mener det samme. På den måde er dansk politik forunderlig. Den nye regeringskonstellation har medført nye fordelings- og værdipolitiske snit og dem bruger jeg i øjeblikket en del tid på at lære at navigere i.

Hvad eller hvem i mediebranchen giver dig mest håb?

Håb er måske så meget sagt, men jeg synes, at Rune Lykkebergs ’Langsomme samtaler’ rykker. Det er ærlig radio uden monterede sekvenser eller underlægningsmusik. Det kan jeg godt lide. Samtalerne foregår som regel på engelsk og handler om de helt store linjer.

Hvis man pitchede formatet til en radiochef, altså: Samtaler i første gear på engelsk, der handler om klodens største udfordringer og det at være menneske, så ville podcasten aldrig blive til noget. Men det fede ved podcast er blandt andet, at de kan udgives uden en radiochefs velsignelse.

Det betyder mindre strømlinet radio og flere forfriskende og smalle programmer, der ellers ville være blevet kasseret.

Hvad bør mediebranchen gøre anderledes?

Jeg fatter ikke, hvorfor DR ikke har opfundet en ”skip-intro knap” på DR TV. Og så bør alle dagblade vælge dagens eller ugens tre bedste artikler, læse dem højt og udgive dem som podcast.

Hvad kan mediebranchen lære fra andre brancher?

Jeg ved ikke, hvilken konkret branche jeg skal pege på, men den branche, hvor storrumskontorer ikke er en ting længere. Jeg tror, at de åbne kontorlandskabers tid er passé.

Hvem bør svare på disse spørgsmål i næste uge?

Jeg sender stafetten videre til Thomas Buhl fra Slotsholmen på P1. Han er et af de rareste, mest arbejdsomme og grundige menneske jeg nogensinde har arbejdet sammen med.

Læs også